ANNONCE

Uhyggelige fund: Bandekrig fortsætter

17. april 2020 18:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet forlænger visitationszoner og har fundet gemte pistoler rundt om i en af dem.

Noget tyder på, at der stadig ikke er våbenhvile i den igangværende bandekrig i og omkring København. Senest blev en 22-årig mand brutalt likvideret, mens han opholdt sig i en bil i Husum. Det fik politiet til at udvide allerede eksisterende visitationszoner og supplere med nye.

Zonerne er fredag eftermiddag officielt blevet forlænget af både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi. De dækker i alt fem specifikke området. Meldingen kommer dagen efter, politiet fik en anmeldelse om et uhyggeligt fund i Husum.

På Twitter skriver Københavns Politi fredag, at det torsdag fik en anmeldelse fra en bekymret borger, der havde fundet en pistol på et græsareal i netop Husum, Brønshøj. Det var bare ikke det eneste.

“Derfor har vi både i går og i dag afsøgt et større område med hunde og har i den forbindelse fundet yderligere to pistoler samt en mængde ammunition”, fremgår det af politiets Twitterkonto fredag eftermiddag.

At gemme pistoler rundt omkring er ikke et ukendt træk i forbindelse med bandeopgør, og det er ikke utænkeligt, at det også skyldes netop visitationszonerne. I de indrettede zoner er retsplejelovens detaljer om kropsvisitation midlertidigt sat ud af spil.

To bander – flere drab

Politiet skriver i en pressemeddelelse fredag, at det vurderes, at konflikten mellem de to rivaliserende grupperinger stadig er i fuld gang. Det beskrives således: “På baggrund af den systematiske indsamling af politimæssige oplysninger er det vurderingen, at konflikten mellem de to kriminelle grupperinger fortsætter, og at der er anvendt våben, herunder skydevåben”.

Det har været praksis gennem noget tid, at politiet ikke nævner grupperingers navne i tilfælde som de, der har fundet sted over lang tid i især Husum/Brønshøj-området. Men det er alment kendt, at den ene part er banden Brothas, mens modstanderen er NNV-grupperingen.

Parterne har haft en længerevarende og særdeles brutal historik, der er år gammel. Nu er den for alvor blusset op igen. Det tog fart, da en 24-årig mand blev forsætligt påkørt og siden omkom af sine skader. Han blev fundet død i sin lejlighed. Politiet mener, der er tale om et hævndrab.

I begyndelsen af april oplyste Københavns Politi så til Newsbreak.dk, at et skuddrab på Åfløjen i Husum var planlagt. Politiet mener, at gerningsmændene havde forberedt drabet på bedst mulig måde og desuden ventede – måske i timevis – på at offeret skulle komme til Åfløjen, hvor han senere blev fundet skudt i sin bil.

Der blev reageret prompte og udvidet visitationszonerne. De gælder i 14 dage. Nu er de forlænget til 1. maj, oplyser Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi ligeså.

– Vi forlænger visitationszonen, og vi fortsætter med at være mere tilstede i området. Der skal være trygt for borgerne, og kriminel aktivitet skal have svære kår, siger politiinspektør Flemming Madsen, Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu