ANNONCE

Ujævn sejr

5. november 2020 22:35 | Af: Ritzau Fokus

Rasmus Lauge og Niklas Landin var arkitekterne bag Danmarks sejr over Schweiz i en ujævn præstation.

Ujævn sejr
Rasmus Lauge var i hopla, da Danmark åbnede EM-kvalifikationen torsdag mod Schweiz. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Uden at imponere fik Danmark den forventede sejr og dermed fine start på kvalifikationen til herrernes håndbold-EM i januar 2022, da Schweiz med et par dages coronaforsinkelse kiggede forbi Aarhus.

Efter en pauseføring på seks mål endte de danske favoritter med at tage en sikker men lidet prangende sejr på 31-26 mod alpenationen.

Det var første kamp for de to hold i kvalifikationsgruppen, som også tæller Finland og Nordmakedonien.

Anført af en stærkt spillende og skydende Rasmus Lauge samt Niklas Landin i målet var der aldrig spænding om, hvor de to point skulle havne.

Fra start viste det danske hold, at der er mindst ét niveaus forskel på de to mandskaber, selv om danskerne egentlig ikke ramte absolut topniveau.

Modsat ved EM-fiaskoen i Sverige tilbage i januar fungerede den danske kontrafase rigtig godt.

Målmand Niklas Landin, som før kampen fik tildelt hæderen som Årets Mandlige Landsholdsspiller for sæsonen 2019/2020, lukkede godt af bag et stærkt forsvar og satte adskillige lette scoringer op.

Så kunne man godt leve med, at Mikkel Hansen ikke helt var oppe i fart, og at der blev lavet lidt tekniske fejl i angrebet.

Føringen lød på 14-8 ved pausen, og det var så godt som umuligt at se, hvor det skulle ende med andet end dansk sejr. Spørgsmålet var blot størrelsen af den.

Schweiz’ kvalitet tvang ikke Danmark til at spille sig ud, og derfor blev de sidste 30 minutter også en noget ujævn og lunken indsats fra de rød-hvide verdensmestre.

Rasmus Lauge holdt fanen højt offensivt og blev dansk topscorer med 9 mål på 12 skud, men ellers går indsatsen i anden halvleg bestemt ikke over i historiebøgerne.

Der indløb tidligere på torsdagen en ærgerlig nyhed for landstræner Nikolaj Jacobsen. Fløjspilleren Casper U. Mortensen fra FC Barcelona er igen meniskskadet og misser VM i Egypten i januar.

Lørdag rejser det danske hold til udekamp i Finland, som er på nul point efter åbningsnederlag på ni mål til Nordmakedonien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu