Ukendt dansker klatrer fra topholdene

28. februar 2013 08:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ukendt dansker klatrer fra topholdene
Billede mangler

 Der er en duft af de go’e gamle dage. Dengang en talentfuld eller rejselysten cykelrytter tog ud i verden for at se, hvor langt benene kunne bære, når man taler om John Kronborg Ebsen.

 

Den 24-årige nordjyde kører i denne sæson for nyetablerede Synergy Baku Cycling Project. Et lille semi-professionelt hold fra den internationale tredje division med base i Aserbajdsjan, hvor et kosmopolitisk sammenrend af ryttere fra New Zealand, Tyskland, Danmark, Storbritannien og Ukraine mænger sig med lokale talenter under ledelse af den tidligere Team Sky-rytter Jeremy Hunt.

Det lyder kuriøst og eer det også. Ebsen er i disse dage ved at lave sin korte og underbelyste karrieres bedste resultat i Tour de Langkawi, som har udviklet sig fra en orientalsk parantes i den store cykelkalender til en seriøs begivenhed.

Det malaysiske etapeløb har de seneste sæsoner formået at tiltrække en temmelig solid startliste, der i år tæller den dobbelte Tour-etapevinder Pierre Rolland og kapaciteter som Fortunato Baliani, Jackson Rodriguez og Andrei Kaschechkkin og hele fem Pro Tour teams på startlisten.

Den danske klatrer har den første uge formået at holde sig til den sjove ende af klassementet og er inden de sidste tre etaper placeret på en samlet ottendeplads.

– Det er tæt på opsigtsvækkende at lave sådan et resultat. Hvis man ser på de navne, han holder bag sig, er det ret flot, siger sportschef Lars Bonde fra Danmarks Cykle Union med en slet skjult underdrivelse.

Selv for Lars Bonde, der ellers kender alle hjørner og kanter af den danske cykel-andedam, er John kronborg Ebsen langt hen ad vejen et ubeskrevet blad.

– Han har aldrig rigtigt været inde i billedet til vores landshold og i det hele taget har han ikke gjort noget væsen af sig i danske løb, siger Bonde, der mere ser på charmen end det suspekte i nordjydens flotte præstation.

– Han er lidt af en lykkeridder og en globetrotter. Jeg synes, det er sjovt, at man stadig kan finde sådanne typer. Man ser det en sjælden gang i fodboldens verden også. For eksempel som da Frederik Sørensen pludselig stak næsen frem nede i Juventus.

Selv tager John Ebsen en dag ad gangen. Et etapeløb over ti dage med voldsomme regnskyl og masser af højdemeter, kan knække de fleste. Og trætheden er ved at melde sig overalt blandt rytterne.

– Ved første, anden og tredje etape gik rytterne rundt i byerne, vi kom til. På fjerde, femte og sjette etape gik folk rundt i hotellets lobby. I dag er der ikke et øje i lobbyen, og det er lidt sjovt, da det er det eneste sted på hotellet, hvor der er gratis internet, sagde danskeren, som nu har fået en beskyttet rolle, onsdag til feltet.dk:

– Taktikken var igen at være repræsenteret i udbruddet og sørge for vores sprinter, mens jeg bare skulle forsvare og være klar til at køre med, hvis en 20 mands gruppe kørte væk. Med en etape som i går var der ikke meget gang i stængerne hos nogle, og igen i dag regnede det – dog ikke så slemt som i går, sagde John Ebsen onsdag til Feltet.dk, før han med bank under bordet og krydsede fingre tilføjede:

– Alt kan ske endnu.

Tour de Langkawi slutter på lørdag i Kuala Terengganu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu