Ukendt dansker med fremme i Malaysia

25. februar 2013 11:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ukendt dansker med fremme i Malaysia
Billede mangler

John Ebsen er ikke et navn, der får mange klokker til at ringe uden for cykelsportens inderkreds. Men i øjeblikket er den danske rytter med rødder i Holstebro ved at opnå et godt resultat under eksotiske himmelstrøg.

 

Ebsen kørte tidligt mandag morgen dansk tid ind på en niendeplads på femte etape af det malaysiske etapeløb Tour de Langkawi. Dermed rykker han op på en sammenlagt tiendeplads i løbet, der køres over i alt 10 etaper og slutter på lørdag.

Dagens etape var en krævende bjergetape med mål i Genting Highlands, netop den slags terræn, der passer den 24-årige dansker bedst. Løbet har deltagelse af kendte ryttere som franske Pierre Roland, Europcar, og hollænderen Pieter Weening, Orica-GreenEdge, men det føres nu af colombianeren Julian Arredondo, der kom alene til måls som vinder af den hårde bjergetape foran Weening.

Ebsen kom i mål 1 minut og 50 sekunder efter etapevinderen:

– Er ikke tilfreds. Men der er jo ikke så meget at gøre ved det nu. 10er samlet, få sekunder fra 8. pladsen, konstaterer han på sin facebook-profil

John Ebsen kører for det nyetablerede aserbajdsjanske cykelhold Team Synergy-Baku Cycling Project, Holdet er etableret af David McQuaid, der er søn af UCI-præsidenten Pat McQuaid, i samarbejde med Aserbajdsjans cykelforbund med det formål at fremme cykelsporten i det kaukasiske land.

John Ebsen har tidligere gjort sig bemærket med resultater i cykelløb i Asien. I november sidste år vandt han det bjergrige endagesløb Taiwan KOM Challenge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu