Ulande skal lære om rettigheder – på dansk

30. marts 2012 21:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ulande skal lære om rettigheder - på dansk
Billede mangler

Menneskerettighederne er helt afgørende i den nye, danske udviklingsstrategi.

 
Udviklingsministeren sender i dag en ny strategi for Danmarks udviklingssamarbejde i offentlig høring, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.
“Da jeg sidste år tiltrådte som udviklingsminister, lå det mig på sinde, at vi hurtigt fik sat en åben og inklusiv proces i gang for at formulere en ny strategi for Danmarks udviklingssamarbejde. Derfor er jeg glad for, at regeringen allerede nu kan sende en strategi i offentlig høring,” siger udviklingsministeren.
Formålet er at bekæmpe fattigdom, fremme menneskerettigheder og skabe grøn vækst. Og som noget nyt skal Danmark have en rettighedsbaseret tilgang til udvikling.
Det betyder, at frihedsrettigheder, økonomiske og sociale rettigheder både skal være et mål i sig selv for den danske indsats – og et middel til at bekæmpe fattigdom.
“Strategien skal være med til at skabe bred opbakning i Folketinget og blandt danskerne til vores udviklingssamarbejde i nogle af verdens fattigste lande,” siger Christian Friis Bach.
Øvrige vigtige områder i indsatsen er grøn vækst, sociale fremskridt og stabilitet og beskyttelse.
For nylig fejrede Danida fejre 50 års jubilæum. Ifølge udviklingsministeren er det vigtigt at se fremad på udviklingsarbejdet med nye øjne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu