ANNONCE

Ulovlig cigaret-fabrik afsløret i Jylland

9. marts 2021 18:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

13 mænd fra Ukraine og Polen sidder varetægtsfængslet i en sag om illegal produktion i Vamdrup

11 millioner cigaretter, 11 ton tobak, en komplet fabrik til fremstilling af cigaretter – og 13 anholdte.

(Se billeder fra aktionen og ‘fabrikken’ i galleriet over artiklen).

Det var resultatet af en stor aktion i Vamdrup 2. marts.

Nu kommer Europol, det europæiske politisamarbejde, med nye oplysninger i sagen.

– Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, sagde vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest (SEV) Morten Vegger i den forbindelse.

De anholdte mænd, der stammer fra Polen og Ukraine, er mellem 32 år og 70 år. De er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak, der skulle bruges til ulovligt at producere flere millioner cigaretter.

Flere aktioner

Efter den danske aktion i Vamdrup slog hollandske myndigheder til mod et varehus i byen Opsel. Her blev illegale cigaretter, som angiveligt var blevet produceret i Vamdrup, beslaglagt i flere containere.

På lastbiler blev cigaretter fremstillet i Vamdrup kørt til Holland, hvorefter varerne skulle videre over kanalen, oplyser Europol.

Produktionen tog altså ifølge Europol sigte på salg på det illegale marked i Storbritannien, hvor den samlede værdi af de beslaglagte smøger anslås at løbe op i 14 millioner euro, hvilket svarer til mere end 100 millioner danske kroner.

Opklaringsarbejdet er udført af polske, hollandske og danske myndigheder, fremgår det. Men det er ikke slut. Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at finde forbindelse til andre europæiske lande.

I Vamdrup kunne der formentlig ugentligt produceres flere millioner cigaretter, oplyser Europol.

Hos politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest ønsker politiinspektør Carit Andersen ikke over for Ritzau at kommentere de nye oplysninger.

(Se billeder fra aktionen og ‘fabrikken’ i galleriet over artiklen).

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu