ANNONCE

Ulovlig medicin i svinebesætning ved Viborg

10. juni 2014 18:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ulovlig medicin i svinebesætning ved Viborg
Fødevarestyrelsen har fundet ulovlig medicin i svinebesætning nær Viborg. Foto: Colourbox.
ulovlig medicin svin

Fødevarestyrelsen har fundet ulovlig medicin i svinebesætning nær Viborg. Foto: Colourbox.

Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold fandt ved et kontrolbesøg den 4. juni 50 kg ulovlig medicin i en svinebesætning nær Viborg.

Af emballagen fremgik, at der var tale om tetracyklin (antibiotika) produceret i Kina.

​Den fundne type tetracyklin er ikke et godkendt veterinærlægemiddel i Danmark, og derfor er det ulovligt at anvende i svineproduktion. Medicinen er beslaglagt, og der er sendt prøver til laboratorieundersøgelse for at fastslå indholdet med sikkerhed.

Fødevareminister Dan Jørgensen siger om fundet:
– Jeg er rystet over, at man som svineproducent kan opføre sig så uansvarligt. Ulovlig import af medicin, der formodentlig er antibiotika, udgør en risiko for fødevaresikkerheden og kan true muligheden for at behandle sygdomme hos mennesker og dyr effektivt. Jeg er glad for, at Fødevarestyrelsen så hurtigt har afdækket sagen og tager relevante forholdsregler. Det viser, at kontrollen virker.

Fødevarestyrelsen har nedlagt forbud mod, at der flyttes dyr fra de berørte besætninger. Når prøvesvarene foreligger i denne uge, tager Fødevarestyrelsen stilling til, hvornår dyr igen må flyttes fra besætningerne.

Veterinærkontrollen ved slagterierne har fået besked på at tilbageholde kød fra dyr, der kommer fra de pågældende svinebesætninger.

Kontrollen blev gennemført efter, at prøver fra to slagtesvin var fundet positive for en ulovlig type tetracyklin. Indholdet i slagtesvinene var under gældende grænseværdier.

Medicinen er indkøbt ulovligt gennem en ukendt leverandør. Ejer er orienteret om, at forholdet vil blive politianmeldt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu