ANNONCE

Ulykkelig mor: Min søn døde i benlås

27. juli 2012 13:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ulykkelig mor: Min søn døde i benlås
Billede mangler

En arbejdsgruppe under kriminalforsorgen har netop udgivet en rapport, der konkluderer, at benlås er et nødvendigt værktøj, som ikke kan undværes.
Den konklusion er Jonna Ørskov fra Løgstør ikke tilfreds med. Hun mistede i 2002 sin søn, der døde efter at være blevet lagt i benlås af politiet.
– De skal komme ind i kampen, og så skal de prøve at se, hvad det er, der sker rundt omkring. Har vi ikke haft dødsfald og ulykker nok, siger Jonna Ørskov til DR Nordjylland.
Kriminalforsorgen skriver desuden i rapporten, at risikoen for dødsfald hænger sammen med den indsattes fysiske helbred, og den kommentar giver Jonna Ørskov ikke meget for.
– Det har ikke noget at gøre med det fysiske helbred. Det har noget at gøre med, at den magtanvendelse, de bruger, er farlig. Først lægger de dem i benlås, og derefter sætter de sig oven på dem, og på den måde kvæler de dem, siger Jonna Ørskov.
Jens Arne Ørskov var 21 år, da han døde på en rasteplads ved Sebbersund-broen den 14. juni for ti år siden.
To betjente var kørt til Løgstør, fordi Jens Arne Ørskov optrådte voldeligt og aggressivt uden for Løgstørhallen.
Betjentene tog ham med i bilen og ville køre ham til detentionen i Aalborg, men undervejs gik Jens Arne Ørskov angiveligt amok.
Betjentene holdt ind på en rasteplads og afventede hjælp. Men da Jens Arne Ørskov sparkede en rude i stykker, lagde de ham på maven på rastepladsen med håndjernene på ryggen og den ene betjent oven på sig.
Pludselig blev Jens Arne Ørskov helt stille. Han døde.
Moderen, Jonna Ørskov, mener at betjentene enten var skyld i Jens Arne Ørskovs død ved at lægge ham på maven med bagbundne hænder eller kunne have forhindret hans død ved at yde førstehjælp. Hun lagde derfor sag an mod Nordjyllands Politi, men den tabte hun i højesteret i 2011.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu