UM: Al-Khawaja er fortsat på militærhospital

25. april 2012 17:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
UM: Al-Khawaja er fortsat på militærhospital
Billede mangler

Den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er fortsat på det militærhospital, hvor han er indlagt i forbindelse med afsoningen af sin livstidsdom.
Det fortæller Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriet Borgerservice.
– Vores ambassadør har forhørt sig hos de bahrainske myndigheder, som oplyser, at han stadig er indlagt på militærhospitalet på den afdeling, hvor han længe har været indlagt, siger han til Ritzau.
Udmeldingen kommer efter, at hustruen til Abdulhadi al-Khawaja tidligere onsdag meddelte, at dansk-bahraineren havde forladt sit værelse på militærhospitalet.
Selvom den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, har været i kontakt med myndighederne onsdag, kan de stadig ikke få tilladelse til at besøge Abdulhadi al-Khawaja.
– Vi har ikke haft mulighed for at besøge ham siden i søndags. Men vi arbejder fortsat på at få tilladelse af myndighederne, siger Ole Egberg Mikkelsen.
Udenrigsministeriet arbejder videre af de diplomatiske kanaler for at få en afklaring på al-Khawajas sag.
Blandt andet har den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) presset voldsomt på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har både EU, FN og USA.
Men ifølge flere iagttagere er regeringen i Bahrain fanget i et dilemma. På den ene side vil de ikke vise svaghed, men de ønsker heller ikke, at dansk-bahraineren skal dø og få status som martyr.
Abdulhadi al-Khawaja sultestrejker i protest mod en livstidsdom, som han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain. Hans sultestrejke har indtil videre varet 77 dage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu