ANNONCE

Undersøgelse: Danskere tror mest på Vestager

24. oktober 2011 07:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Undersøgelse: Danskere tror mest på Vestager
Billede mangler

De Radikales leder og landets nyslåede økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, er den absolutte topscorer i en ny stor undersøgelse af, hvordan danskerne opfatter de enkelte partiledere. Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard skraber bunden.
Den radikale leder Margrethe Vestager kan sole sig i at være den politiker, danskerne har allermest tiltro til, både når det gælder kompetencer, troværdighed, moral og evne til at samarbejde. Det viser en ny omfattende undersøgelse, analyseinstituttet Userneeds har foretaget på vegne af Radius Kommunikation. Derimod har danskerne ikke meget tiltro til hverken Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard (DF), eller landets nye udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), viser undersøgelsen.
 Klar kommunikation fra Vestager
Radius Kommunikation har sammen med Userneeds bedt 1000 danskere om at vurdere partiledernes troværdighed, moral, kompetencer og samarbejdsevner og graduere det med en karakter på mellem 1 og 5, hvor fem er bedst. På alle fire parametre ligger Margrethe Vestager i top.
– Margrethe Vestager har gjort en fremragende figur under hele valgkampen og har kommunikeret de radikale mærkesager klart til danskerne. Samtidig har hun vist, at hun kunne trække resultater i land efterfølgende med markante aftryk på det nye regeringsgrundlag. Dermed fremstår hun særdeles stærk, troværdig og kompetent, siger Nicolaj Taudorf Andersen, adm. direktør og stifter i Radius Kommunikation.
 Villy i strid modvind
Derimod må Danmarks nye udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), se langt efter danskernes tillid. Både når det gælder Søvndals troværdighed og kompetencer er danskerne skeptiske over for deres nye udenrigsminister, der kun scorer 2,7 og 2,9 på de to områder.
– Villy Søvndal har befundet sig i en massiv kommunikationskrise stort set siden valgkampens start. Hans slingrekurs på bl.a. udlændingeområdet har betydet, at han har fremstået ubeslutsom og vægelsindet for danskerne, vurderer Nicolaj Taudorf Andersen.
Også Dansk Folkepartis frontkvinde, Pia Kjærsgaard, har store udfordringer med bundplaceringer både på troværdighed, moral og samarbejdsevne, mens den konservative leder, Lars Barfoed, sammen med Villy Søvndal er nede og skrabe bunden på kompetencer. Undersøgelsen, der er foretaget efter valget, viser i øvrigt, at danskerne har lidt større tiltro til Lars Løkkes kompetencer end til Helle Thorning-Schmidts. Dermed har den socialdemokratiske leder nu en opgave at løfte med at overbevise danskerne om, at de tager fejl.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu