Undersøgelse: Millioner til børn forsvundet i kommuner

5. maj 2013 06:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Undersøgelse: Millioner til børn forsvundet i kommuner
100 millioner kroner som danskerne har optjent som feriepenge er stadig ikke hentet. Foto: Colourbox.

Med finansloven for 2012 afsatte regeringen 500 millioner kroner til at styrke kvaliteten i daginstitutionerne. Men kun halvdelen af pengene er gået til formålet, mens resten er blevet brugt til noget andet eller simpelt hen forsvundet i kommunekasserne. Det viser en undersøgelse foretaget af pædagogernes fagforening BUPL, skriver avisen Kommunen.

 

»Det her er en meget konkret og grundig gennemgang af kommunernes budgetter. Og vi er slet ikke i tvivl om, at kommunerne samlet set ikke har levet op til aftalen,« siger BUPLs formand, Henning Pedersen, til Kommunen.

Ifølge BUPLs undersøgelse er godt 250 af de 500 millioner kroner gået til indsatser, der styrker kvaliteten i daginstitutionerne. Heraf er 190 millioner kroner gået til bedre normering, hvilket svarer til 571 nye pædagoger. Men finanslovaftalen lagde op til et løft svarende til 1.500 pædagoger, og derfor skylder kommunerne 929 pædagoger, lyder det fra BUPL.

Men i Kommunernes Landsforening (KL) er man ikke enig i det regnestykke. De ekstra penge kan godt være brugt rigtigt, selvom der er sparet på budgettet i en kommune, lyder det fra KL.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu