ANNONCE

Undertøjs-bombemand får livstidsdom

17. februar 2012 15:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Undertøjs-bombemand får livstidsdom
Billede mangler

En nigeriansk mand er af en amerikansk domstol blevet idømt fængsel på livstid for at forsøge at sprænge et amerikansk fly i luften ved hjælp af en bombe i sit undertøj.
Ifølge BBC erklærede den 25-årige Umar Farouk Abdulmutallab sig skyldig i anklagerne og har nu modtaget en hårdest mulige straf. Anklagerne lød blandt andet på terrorisme og mordforsøg.
Det var juledag 2009, at den unge nigerianer syede en bombe fast til sit undertøj og steg på et fly fra Amsterdam til Detroit med næsten 300 passagerer ombord. Selvmordsmissionen mislykkedes dog, da bomben ikke ville detonere ordentligt.
En del af de 300 passagerer var mødt op i retssalen for at se ham få dommen.
Bombemanden er søn af en nigeriansk bankmand og er selv tidligere ingeniørstuderende i London. Han arbejdede for terrororganisationen AQAP, og var blevet inspireret af Anwar al-Awlaki, en radikal præst, som blev dræbt i 2011.
Hans familie siger til BBC, at de er taknemmelige for, at ingen kom noget til i den mislykkedes aktion. Samtidig appellerer de til det amerikanske justitsministerium om at tage dommen op til revision, da de ikke mener, at deres søn fortjener at tilbringe resten af sit liv bag tremmer.
Kilde: BBC.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu