ANNONCE

Undervisningsminister vil styrke folkeskolen med uni-afhoppere

14. december 2011 08:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Undervisningsminister vil styrke folkeskolen med uni-afhoppere
Billede mangler

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil styrke læreruddannelserne og mindske frafaldet ved at give tidligere universitetsstuderende bedre mulighed for at læse til folkeskolelærer. Det skriver Information.
 
Nye tal fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at op mod hver anden lærerstuderende frafalder deres studier.
 
Derfor skal man arbejde mere for at få andre typer studerende ind på læreruddannelserne, mener Danmarks uddannelsesminister
“Jeg vil gerne have, at studerende, som er løbet sur i matematik eller engelsk, tager det de har fået med sig over i læreruddannelsen,” siger Morten Østergaard til Newspaq.
 
Han lægger han op til, at det skal være nemmere at få overført merit fra tidligere uddannelser. Samtidig mener ministeren, at der skal være mere frie rammer for læreruddannelserne.
 
Den tidligere undervisningsminister, Tina Nedergaard (V), ser visse ideer i forslaget, men:
“Det er et sødt forslag. Men det kan aldrig opveje det frafald, vi har på læreruddannelsen. Vi vil gerne rekruttere fra toppen i højere grad, blandt andet ved at sende et signal om at læreruddannelsen ikke er for alle og enhver,” siger Tina Nedergaard til Information.
 
Også formanden for Lærerstuderendes Landskreds, Tobias Holst, er i tvivl om ideen:
 
“Læreruddannelsen bliver ofte iscenesat som en slags universitet light. Man burde i stedet fokusere på det, der gør læreruddannelsen til en særlig uddannelse: At man kommer ud at arbejde med eleverne og hele samspillet mellem teori og praksis,” siger Holst.
 
Ministeren deler ikke de studerendes bekymring.
“Jeg lægger op til, at der kan være en fin sammenhæng mellem det at gå fra et universitetsstudie til en professionsbachelor. Vi skal have et mere sammenhængende uddannelsessystem, så det er naturligt, at man kan gå begge veje,” slutter Morten Østergaard.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu