ANNONCE

Undgå bakterier: Tørrer du tallerkener forkert?

16. maj 2020 19:32 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Selv hvis du har vasket tallerkener grundigt rene, kan du komme til at gøre dem beskidte igen, hvis du bruger den forkerte tørremetode.

De fleste danskere er formentlig fuldstændig klar over, hvor vigtigt det er at vaske tallerkener, service og så videre.

Men hvad færre måske er klar over, er, at det ikke er ligegyldigt, hvordan man tørrer tingene efter opvask.

Det skriver det amerikanske magasin, Real Simple, der er har taget et kig på den bedste og værste metode til at tørre tallerkener.

Her viser det sig, at den bedste tørremetode er at lade tallerkener tørre i opvaskemaskinen – og det er endnu bedre, hvis maskinen har et regulært tørreprogram til at klare skærene.

Den værste måde skulle derimod være at tørre med et viskestykke. Det skyldes, at de fleste ikke vasker deres viskestykker nok, og at man derfor kan komme til at overføre bakterier fra viskestykket til tallerkenerne.

Hvis du alligevel oplever, at dine husholdningsgenstande ikke er helt rene efter en vask og en tørring i opvaskemaskinen, kan det måske skyldes, at der er noget galt med selve maskinen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvad du skal gøre, hvis din opvasker ikke vasker rent. Her kan du også se, hvad du aldrig må komme i opvaskeren.

Pas på maskinen

Netop fordi opvaskemaskinen er så praktisk i hverdagen, er det en god idé, at man passer godt på den uundværlige hvidevare.

Newsbreak.dk har derfor tidligere skrevet om, hvilke fejl mange danskere typisk begår med deres opvaskemaskine, som forkorter dens levetid.

Det kan du læse mere om i denne artikel:

Disse fejl ødelægger langsomt din opvasker

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu