Kurt skulle bare have et flute: Så blev hans bil stjålet

23. oktober 2017 14:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Kurt Wolfsen fik bilen stjålet under en indkøbstur. Han kunne undgå biltyveri, havde han ikke dummet sig eklatent.

Der bliver stjålet færre og færre biler, men alligevel er der borgere, for hvem det ikke lykkes at undgå biltyveri. Kurt Wolfesen fra Ellidshøj syd for Aalborg lærte på den hårde måde i sommeren 2016, hvad det vil sige at gøre det så let for tyven, at bilen var væk efter en indkøbstur.

– Jeg skulle jo bare lige have et flute. Men det blev godt nok det dyreste flute, jeg har købt til dato, det må jeg sige. Det var meget dumt, fortæller Kurt Wolfsen til TV2 Nord, der fortæller Kurts historie og samtidig har indhentet nogle gode råd til, hvordan vi kan undgå biltyveri.

Kurt lod bilnøglerne sidde i bilen, da han efter eget hoved alligevel kun skulle hurtigt ind efter et stykke brød. Da han kom tilbage, var bilen væk. Kurt havde mistet sin bil men lært en vigtig lektie.

Hvis du vil lære at undgå biltyveri, kan du klikke dig gennem billederne til denne artikel og få fire gode.

Der blev i 2008 stjålet 2251 biler i Nordjylland, mens der i 2016 blev stjålet 635 biler. Tallet er altså styrtdykket på otte år, og det kan blandt andet forklares med, at moderne biler er godt sikret mod tyveri.

Undgå biltyveri ved at undgå dumme beslutninger

Hos Nordjyllands Politi er der glæde at spore over, at moderne biler er svære at stjæle. Har man en bil af nyere dato, er man allerede med til at undgå biltyveri i kraft af, at ikke alle biltyve evner at omgå den teknologi, der sidder i moderne biler.

– Det er glædeligt, at vi kan se, at der kommer en teknologi som startspærre, der har så stort effekt på biltyverier. Det betyder, at vi kan bruge vores ressourcer på noget andet, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup, til TV2 Nord.

Men ingen startspærre i verden kan stoppe en tyv fra et snuppe en bil, vedkommende har nøglerne til i forvejen. Deri ligger kimen til, at Kurts bil blev stjålet. I galleriet til denne artikel kan du se, hvordan du undgår, at din bilnøgle kommer en tyv i hænde.

Kilder: TV2 Nord – Gjensidige Forsikring. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu