ANNONCE

Undgå denne madvare: Der er salmonella i

3. marts 2019 13:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Med mindre du vil bruge næste uge på tønden.

Ved en analyse har Fødevarestyrelsen opdaget forekomst af salmonella i et produkt, der er distribueret fra MegaFood aps, der ligger i Aarhus-delen Brabrand.

Salmonella er en potentielt farlig bakterie, der ved smitte ofte vil medføre voldsom diarré, opkast og mavekneb. Det er især ældre eller andre, der i forvejen er svage, som er udsat for fare i forbindelse med salmonella-smitte.

Produktet, der hedder Chtoura Garden Ground sesame paste, er sendt ud til specialbutikker over hele Fyn og Jylland, men der er dog kun tale om en tilbagekaldelse af produktet med en sidste anvendelsesdato, der hedder oktober 2021, oplyser Fødevarestyrelsen.

Den salmonella-ramte pasta har en vægt på 800 gram og har følgende detaljer: Lot.nr. L#270-O PT O-TF. EAN-nr.: 5285001408207.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at træffe MegaFood for en kommentar på telefonen.

Væskebalancen

Newsbreak.dk har tidligere omtalt salmonella. I den artikel kan du blandt andet læse følgende:

Hvis du oplever mange symptomer eller har været syg mere end nogle dage, bør du søge læge. Lægen kan anmelde det til embedslægen, hvis det skønnes, at du er blevet syg af at spise en bestemt fødevare.

Embedslægen har overblik over, om andre mennesker i din by eller kommune også er syge, og på den måde kan man i værste fald opdage en mulig fælles smittekilde.

Bliver du syg af bakterien, er der en god chance for, at du kommer i væskeunderskud. Det er derfor vigtigt at drikke godt med vand og ellers sørge for ikke at smitte andre, mens man er syg.

Er du salmonella-forgiftet er det derfor, mere end nogensinde, vigtigt at vaske hænder efter toiletbesøg og før madlavning. Voksne mennesker skal holde sig fra læskedrikke og egentlig bare drikke masser af vand.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu