ANNONCE

Undgå indbrud i bilen

16. oktober 2020 14:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Østjyllands Politi modtager gennemsnitligt fem anmeldelser om indbrud i personbiler om dagen.

Der sker alt for mange indbrud i biler i det østjyske, og derfor forsøger Østjyllands Politi nu en alternativ metode for at få bremset den udvikling. Østjyllands Politi modtager gennemsnitligt fem anmeldelser om indbrud i personbiler om dagen.

Selvom indsatsen er målrettet østjyder, så deler politiet en samling gode råd, der kan være brugbare i hele landet. Dem kan du se i galleriet over artiklen her.

Bil-indbruddene er især i Aarhus Kommune, og politiet har noteret sig en nævner, der går igen. Der ligger værdigenstande eller andet synligt fremme i bilen og dermed lettilgængeligt for en med slet skjulte hensigter, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

– Vi ser ofte, at tyven smadrer for eksempel en siderude og rækker ind og tager værdigenstande, der ligger lige umiddelbart indenfor. Vores bedste råd er derfor at tage sine værdigenstande med sig, også selvom man kun forlader bilen i få minutter, siger han.

Nyt mærke

Som led i strategien for at nedbringe antallet af bil-indbrud har politiet blandt andet sat den mobile politistation i spil, og den har noget med, siger Bisgaard

– Vi vil være til stede med den mobile politistation i de områder, hvor der er flest anmeldte indbrud. Betjentene giver gode råd og deler klistermærker ud, som skal hjælpe med at minde folk om at tage deres værdigenstande med fra bilen, siger han.

Klistermærkerne skal sidde indvendigt i bilen. Ud over at minde bilens ejer om at tage sine ting med sig, skal de også signalere til tyvene, at der ikke er noget at komme efter. Klistermærkerne kan hentes gratis på alle østjyske politistationer.

Ved tydeligt at deklarere, at der ikke er værdigenstande i bilen, kan man håbe, at det har en positiv effekt på også de indbrud i biler, der er formålsløse, fordi der faktisk ikke er værdigenstande i bilen. Nærværende journalist har selv prøvet at stå op til en smadret siderude – uden at der manglede noget fra kabinen. Meningsløst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu