ANNONCE

Undgå indbrud i julen: Dette skal du gøre

25. november 2019 13:50 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Flere end 1.600 københavnere oplevede at have indbrud i 2018. Det er især i juletiden og de mørke måneder, indbrudstyvene har højsæson.

Juletid er hyggetid. Men juletid er desværre også indbrudstid. Det stifter rigtig mange københavnere bekendskab med hvert år, når de kommer hjem efter juleaften i familiens skød.

Det skal der gøres noget ved og derfor lancerer Københavns Kommune nu en ny, forebyggende kampagne i samarbejde med Københavns Politi. Tiltaget skal gøre julen og de mørke måneder markant sværere for indbrudstyvene.

Artiklen fortsætter under videoen

Kampagnen bærer titlen ‘Indbrudstyve elsker åbent hus’ og skal via tre råd hjælpe københavnerne med at indbrudssikre deres huse og lejligheder, så julen kan forblive en glædelig tid for alle.

Se de tre kampagneråd i galleriet over artiklen.

– København skal være et trygt sted – ikke mindst i københavnernes egne hjem. Heldigvis kan vi også selv bidrage ved foreksempel at holde øje med hinandens hjem og passe på hinanden, og på den måde gøre indbrudstyvenes arbejdsbetingelser sværere, udtaler overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Fakta

Fakta om 'Indbrudstyve elsker åbent hus'

  • Bag kampagnen står Københavns Kommune og Københavns Politi i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Det Kriminalpræventive Råd.
  • Den kører over hele København fra mandag den 25. november og to uger frem med outdoor og events, bl.a. kampagnefilm på Facebook og borgermøder i Folehaven og Islands Brygge. Læs mere på www.kk.dk/indbrud
  • På sociale medier spreder kendte københavnere budskabet under #SikkerBy
  • Mød Københavns Kommune og Københavns Politi her:
  • 3. december kl. 17.30-19.00: Dialogmøde i Folehaven med fællesspisning på Vigerslev Bibliotek, Kirsebærhaven 23.
  • 4. december kl. 18.00-20.00: Oplæg ved Fællesspisning på Bryggen, Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18.

Ifølge politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, har der heldigvis været et stort fald i antallet af indbrud i København. Hun håber dog, at alle vil hjælpe hinanden, så endnu færre bliver udsat for indbrud.

– Ingen bør opleve at komme hjem fra en julefest til et hjem, der har haft uønsket besøg. Ethvert indbrud er ét for meget, siger hun.

Fakta

Fakta om indbrud i København

  • Ifølge Københavns Politi blev der begået mere end 1.600 indbrud i københavnske hjem i 2018.
  • Siden 2009 er andelen af indbrud i villaer i København faldet med ca. 62 procent.
  • Siden 2009 er andelen af indbrud i lejligheder i København faldet med ca. 50 procent.
  • Samlet set er antallet af indbrud i både villaer og lejligheder i København mere end halveret siden 2009.

I løbet af kampagnen vil Københavns Kommune og Københavns Politi deltage i borgermøder og folkekøkkener i henholdsvis Folehaven og på Islands Brygge. Her står repræsentanter klar med gode tips og tricks til at forebygge indbrud. Samt med gratis plakater med de tre råd og tænd- og sluk ure.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu