Undgå overraskelser: Derfor skal du skifte dæk nu

23. oktober 2018 13:29 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Dækimportørforeningen anbefaler nu, at man hurtigst muligt får skiftet til vinterdæk, så man er klar, når sneen og frosten kommer.

Efter en meget varm sommer og efterår virker det formentligt ikke så aktuelt for bilisterne at få skiftet til vinterdæk lige nu.

Men måske skal man ikke vente for længe, for vinteren kan komme hurtigt.

Det vurderer Kenneth Saust, formand for Dækimportørforeningen i Danmark i en pressemeddelelse fra foreningen.

– Sne- eller frostglatte morgener kommer typisk hvert år fra starten af november. Men kun få bilister er begyndt at skifte dæk, fordi det er så varmt lige nu, så derfor vil der komme et stort pres på dæk- og bilværkstederne, siger Kenneth Saust, der forudser ventetider på 14 dage eller mere for at få skiftet dæk i år.

– Og det er ikke spor sjovt, hvis man hver morgen skal ud på glatte veje, påpeger Kenneth Saust, der derfor anbefaler bilisterne at bestille tid til dækskift allerede nu.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, har også Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) forudset, at der snart kan komme snevejr til Danmark.

Det kan du læse mere om i denne artikel:

Så gik den ikke længere: Nu kommer snevejret

Bilister kører dæk helt ned

I dækbranchen mener man ud fra dæktællinger at kunne konstatere, at mange bilister har kørt både deres sommer- og vinterdæk helt ned. Derfor er det klogt at skifte nu i stedet for at køre videre på de gamle dæk.

– Udgiften til en bøde for at køre på fire ulovlige dæk er noget større end prisen for fire nye vinterdæk. Og kører man galt på en glat vej og får blot en lille bule i bilen, bliver regnestykket endnu dårligere, siger Kenneth Saust.

Hans bedste råd er derfor at få tjekket dækkene nu hos sit dæk- eller autoværksted og sikre, at man har gode vinterdæk på, så man kan køre sikkert i de kommende måneder.

Helårsdæk eller vinterdæk?

Mange dækfabrikanter tilbyder nu helårsdæk, men er de den rette løsning til hele året?

Kenneth Saust oplyser, at man i Dækimportørforeningen i Danmark læner sig op ad de store udenlandske, uafhængige dæktest.

– Professionelle test viser, at helårsdæk hverken er de bedste om vinteren eller sommeren. Om vinteren er vinterdæk klart det sikreste valg. Helårsdæk er et anvendeligt kompromis. Og sommerdæk er ganske enkelt uegnede på vinterlige veje, siger dækimportørernes formand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu