ANNONCE

En million danskere lider af denne sygdom – mange uden at vide det

24. april 2018 13:34 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Måske får du i denne artikel svar på en række spørgsmål, du ikke vidste, du havde.

Undgå pollen. Så kort kan det egentlig siges. For gør du det – eller i det mindste nedsætter din eksponering – kan det måske hjælpe lidt på de røde øjne og den løbende næse.

Et problem, som mange danskere går rundt med. Mindst en million af os, faktisk.

Hvordan du kan undgå pollen har vi samlet i galleriet over artiklen.

Astma-Allergi Danmark har på sin hjemmeside listet en længere række råd op til at gøre din hverdag som allergiker en smule lettere.

Som du kan se i galleriet er det sådan set bare at tage nogle enkelte forholdsregler – nogle af dem vil du endda helt sikker synes om.

Græs, birk og bynke

Vi danskere er mest allergiske over for græs, birk og bynke.

Pollensæsonen i Danmark strækker sig for nogles vedkommende helt fra januar måned. Fra marts sætter den for alvor ind.

På DMIs, Danmarks Meteorologiske Instituts, hjemmeside, kan du se en decideret pollenkalender.

Omtrent en fjerdedel af alle voksne danskere lider af pollenallergi. I 2015 viste en undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark, at yderligere 18 procent af os med stor sandsynlighed har symptomer på pollenallergi, men uden at have modtaget diagnosen. Dermed er det næsten hver femte dansker, der er ramt.

Undgå pollen – ude og inde

Ifølge Astma-Allergi Danmark er det individuelt, hvor meget pollen der skal til, før man reagerer.

“Der kan også være forskel på, hvornår på døgnet pollen bliver frigivet, og hvor meget der bliver frigivet dagligt. Generelt er der færrest pollen i luften tidligt om morgenen og sent om aftenen”, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Og det er altså ikke kun, når du bevæger dig udendørs, du kan rammes. Pollen kan også komme ind i din bolig. Også det kan altså undgås – og råd findes også i galleriet.

Ikke blot forkølelse

Overlæge Charlotte Mørtz er ansat ved Allergiklinikken på Odense Universitetshospital. Hun mener, at mange går rundt og tror, at deres pollenallergi er en simpel forårsforkølelse.

– Der er formentlig mange, der går og føler sig uoplagte og snottede i pollensæsonen, uden at tænke på, at det kunne være pollenallergi, har Charlotte Mørtz tidligere udtalt til Politiken.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu