Døjer du også med tørre hænder for tiden? Sådan undgår du det

29. november 2018 12:57 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der er flere gode tips til, hvordan du kan undgå tørre hænder.

Vinteren er lige om hjørnet, og det giver for mange danskere udslag i udtørrede og sprukne hænder, og mange spørge formentlig sig selv, hvordan man kan undgå tørre hænder.

Og det er langt fra tilfældigt, at det ofte netop er hænderne, mange danskere får problemer med, når den tørre og kolde vinterluft gør sit indtog, oplyser projektleder ved Forbrugerrådet Tænk Kemi, Stine Müller, til Newsbreak.dk.

– Ansigtet og hænderne er mere eksponeret for den tørre luft om vinteren, fordi vi som oftest ikke er dækket af tøj de steder. En forholdsvis enkel løsning kan derfor være, at man tager vanter på, når det bliver koldt, siger Stine Müller.

Derudover er hænderne særligt udsatte på grund af de hyppige ture til håndvasken med vand og sæbe.

– Vi vasker jo vores hænder forholdsvis ofte, og det er med til at gøre, at det naturlige fedtlag i huden bliver vasket af. Det gør også, at hænderne blive tørre, siger Stine Müller

Undgå tørre hænder: Vær påpasselig med håndcreme

Da det ikke kan anbefales, at man slækker på håndhygiejnen kan en løsning være, at man bruger håndcreme.

– Håndcreme kan i mange tilfælde være en god løsning, men det er en god idé at være opmærksom på, om den pågældende håndcreme indeholder hormonforstyrrende stoffer, siger Stine Müller.

Er man i tvivl om en given håndcreme indeholder hormonforstyrrende stoffer, kan man finde hjælp i Forbrugerrådet Tænks app Kemiluppen.

I galleriet ovenfor kan du se gode flere gode tips til, hvordan du kan undgå tørre hænder.

Herunder kan du desuden læse, hvad du skal gøre, hvis du også døjer med tørre læber.

Tørre læber: Det har helt afgørende betydning, hvordan du fugter dem

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu