Undrede du dig også? Derfor var Frederik ikke med til mors fødselsdag

16. april 2018 12:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kronprinsen var ikke til sin mors fejring på balkonen.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. 2. har fødselsdag mandag 16. april, og det blev traditionen tro fejret fra balkonen på Christian IX’s Palæ, Amalienborg, København. Her har dronningen i årevis – 2017 dog undtaget – ladet sig hylde på sin store dag.

Da dronningen iført sort frakke trådte frem på balkonen mandag ved middagstid for at hilse på de fremmødte, blev hun mødt af jubelråb og Dannebrog.

Danskere i hobetal tropper hvert år troligt op og lykønsker dronningen, der sammen med sin familie vinker og smiler til folket. I år er noget dog anderledes. Der manglede to personer.

Prins Henrik, dronningens gemal gennem adskillige år, døde i februar og var selvsagt ikke en del af fejringen, men også parrets ældste søn – Kronprins Frederik – glimrede ved sit fravær. Det er der dog en helt logisk forklaring på.

Kommer hjem igen

Ekstra Bladet har via Kongehuset fået oplyst, at kronprinsen ganske enkelt ikke er i Danmark. Kongehuset oplyser til bladet, at Frederik befinder sig på Grønland i forbindelse med et privat ophold.

Således har han nedprioriteret sin mors første fødselsdag siden gemalens død. Længe skal der dog ikke gå, inden kronprinsen vender retur til Danmark. Ifølge Kongehusets frit tilgængelige kalender skal han deltage ved åbningen af en udstilling om globalisering og søfart på Søfartsmuseet i Helsingør den 25. april. Det vides ikke, hvornår han vender hjem til Danmark.

Sikkert er det dog, at prinsen har forladt landet i løbet af weekenden, for i fredags var han i København jf. kalenderen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu