Ung dansker dræbt mod klippe i skiulykke

22. februar 2013 16:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ung dansker dræbt mod klippe i skiulykke
Arkivfoto.

En 19-årig mand er død efter en skiulykke i Canada.

 

Ulykken skete i skisportsområdet Whistler, nær Vancouver i det vestlige Canada, hvor skiløbere har mulighed for at dyrke ekstrem skisport.

Det skriver Folketidende ifølge bt.dk.

Den unge mand, der er fra Nykøbing, var sammen med en kammerat ude i et off piste-terræn onsdag, hvor den 19-årige styrtede. I styrtet ramte han et stykke klippe med brystet. Han var ved bevidsthed efter ulykken, men besvimede efterfølgende, skriver piquenewsmagazine, men det var vennen, som tilkaldte hjælp.

Et redningshold, som allerede var i aktion på grund af en anden skiløbers brækkede ankel, kom den 19-årig til undsætning. Da redningsmandskabet nåede frem, var han holdt op med at trække vejret. Han blev fløjet til Whistler Health Care Centre, alt imens der blev givet førstehjælp, men den 19-årige overlevede ikke sine kvæstelser.

Ulykken skete på nordsiden af Phalanx Mountain i et område, der kaldes ’Poop Chutes.

Vagtchefen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter ifølge Folketidende ulykken og fortæller, at forældrene fik den tragiske besked onsdag.

Fra februar 2012 til februar i år er det lokale redningshold ved Whistler rykket ud til 34 ulykker, skriver piquenewsmagazine. Af de 34 ulykker involverede 12 af dem skiløbere, mens otte af ulykkerne havde med snescootere at gøre. De resterende ulykker involvere blandt andet bjerg-vandrere, klatrere og mountain-bikere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu