Ung kvinde vild med Hjemmeværnet

7. marts 2012 12:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ung kvinde vild med Hjemmeværnet
Billede mangler

“Fordomme om Hjemmeværnet er forkerte.”
21-årige Majken Lund Daugaard er en af de nye unge i Hjemmeværnet. Hun er glad for sammenholdet og mener, at fordommene er forkerte.
Hjemmeværnets popularitet blandt de unge er steget voldsomt i løbet af de sidste fire år, hvor antallet af medlemmer mellem 18-29 år er fordoblet.
Majken Lund Daugaard på 21 år sluttede sig til hjemmeværnet i marts sidste år, da hun manglede at give sig til, fortæller hun til Newspaq.
“I mit sabbatår manglede jeg noget andet at tage mig til end arbejdet, og efter at have set en reklame for Hjemmeværnet tænkte jeg, at det kunne være sjovt,” fortæller hun.
Og hun har ikke fortrudt, at hun tog springet.
“Det giver mig et rigtig godt socialt samvær, og det er nogle ufatteligt søde mennesker. Samtidig giver det mig nogle udfordringer, som studiet ikke gør. Jeg får mulighed for at få nogle kompetencer, som bare er super gode at have,” siger hun.
Hun har blandt andet deltaget i kurser i brand og redning og fået et førstehjælpsbevis. I weekenden var hun på et politifunktionskursus, så hun nu kan hjælpe politiet med at regulere trafik.
Fordommene om Hjemmeværnet er mange, og flere af hendes venner og veninder, trak da også lidt på smilebåndet, da hun fortalte, at hun var blevet medlem.
“De fleste ved ikke rigtig, hvad Hjemmeværnet er. Der findes mange fordomme om, at det er en flok halvgamle mænd med ølvom, der render rundt og leger krig. Det er det bare ikke. Når jeg først fortæller folk, hvad vi laver kan de godt se, at det er relevant for samfundet,” siger hun.
For at blive betragtet som aktivt medlem, skal man bruge 24 timer om året på frivilligt arbejde i Hjemmeværnet. Til maj skal Hjemmeværnet blandt andet hjælpe med afviklingen af Giro d’ Italia, der starter i Herning.
Hjemmeværnet har desuden hjulpet militæret på internationale missioner siden 2008.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu