Ung lærling slog kollega ihjel med hammer: Her er hans straf

12. oktober 2017 12:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Uenighed om straffen.

En blev dræbt og flere såret, da manden gik amok med en lægtehammer. Video: Local Eyes.

En 28-årig tømrerlærling er torsdag af et nævningeting i Retten i Helsingør blevet idømt 16 års fængsel for et drab og fire drabsforsøg. Det oplyser Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi på Twitter torsdag.

Det var i juni sidste år, at den da 27-årige Thor Sørensen Skovbon gik amok med en lægtehammer på en byggeplads i Fredensborg. En blev dræbt og to andre alvorligt såret. Newsbreak.dk har omtalt sagen flere gange, blandt andet da en 55-årig mand afgik ved døden to måneder efter, at han var blevet overfaldet af den i dag 28-årige, da den unge mand gik amok med en lægtehammer. Du kan læse flere detaljer fra den del af sagen i artiklen “Vanvittigt hammer-overfald: Mand afgået ved døden. “

Se mere video hos Local Eyes.

Efter overfaldene forlod tømrerlærlingen byggepladsen og fortsatte sine forbrydelser.

– Når man slår flere gange med en lægtehammer, særligt i hoved og halsregion, er der overvejende sandsynlighed for, at man kan dø af det, sagde retsformand Hanne Weirup Malten ifølge SN.dk.

Smed kvinde i grøften

Under sagen har den tiltalte forklaret, at han intet husker fra den skæbnesvangre dag, hvor han gik amok med en lægtehammer.

– Det sidste, jeg husker, er, at jeg klippede hæk og plukkede blomster i min farmors have, sagde manden ifølge Frederiksborg Amts Avis. Det er således uvist, hvorfor den 28-årige gik amok.

På gaden overfaldt han en mand med hammeren og forlod stedet i den forurettedes sølvfarvede Mazda.

Da håndværkeren ankom til Slangerup i den stjålne Mazda, tvang han en kvinde til at stoppe sit køretøj.

Han slog hende i panden og baghovedet med hammeren og kastede hende i grøften. Herefter forsvandt han i kvindens bil og kørte siden galt.

Tirsdag blev der afsagt dom, og torsdag kom straffen i sagen, der begyndte i slutningen af september. Nævningene var dog ikke enige om, hvor lang tid den 28-årige skulle i fængsel.

Ni nævninger stemte for en straf på 16 år, mens tre mente, at det skulle være fængsel på livstid. Omkring 25 tilhørere og pårørende var mødt op i retten for at høre dommen.

Den dømte Thor Sørensen Skovbon, der var iklædt hat, mørk blazer og blå skjorte, har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke sagen til landsretten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu