ANNONCE

Ung mand anholdt for drab

25. september 2020 12:09 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 25-årig er nu anholdt og sigten for medvirken til drab.

En 25-årig mand er fredag formiddag blevet anholdt og sigtet for medvirken til drabet på en 31-årig mand, der 24. juni blev dræbt af skud i Egeparken i Odense-bydelen Vollsmose.

En 31-årig mand, der efter alt at dømme befandt sig på det forkerte sted på det helt forkerte tidspunkt.

Drabet skete i forbindelse med en skudepisode, hvor også en anden 31-årig blev ramt. Modsat den dræbte formodes han at være part i en konflikt mellem to stridende grupperinger i Odense.

Snebolden ruller

Fyns Politi forventer, at man med dagens anholdelse nu har sat en sneboldeffekt i gang.

Efter at man ad flere omgange har efterlyst vidner i offentligheden ser det nu ud til, at brikkerner er ved at falde på plads, lyder det i en pressemeddelelse:

-Jeg kan ikke komme ind på detaljer i efterforskningen, men vi har nu lagt så mange brikker i puslespillet, at jeg ikke er i tvivl om, at vi meget snart anholder flere i sagen. Som vi tidligere har fortalt, så har vi en meget klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, nemlig den ret lave mand på billederne fra tunnelen. Vi er faktisk ret sikre på, hvem han er, og derfor har vi lige nu vores søgelys rettet mod ham, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi, der af hensyn til den fortsatte efterforskning ikke kan komme yderligere ind på, hvad politiet bygger sine formodninger på.

Fakta

Det skete der - med politiets ord:

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose. 

Klokken 23.48 dukker en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 op ved gangtunnelen på bagsiden (den vestlige side) af boligblokken, Egeparken nr. 150. De trillede med slukkede lygter ind i tunnelen og parkerede scooteren, så den stod klar til flugt ad samme vej, som de var ankommet. Derefter gik først person A og derefter person B gennem tunnelen og ud på forsiden (den østlige side) af Egeparken – begge bevæbnet med trukne pistoler. 

Ved Egeparken afgav person A først en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. En hund, der var til stede løb derefter hen imod person A, hvorefter han også skød mod den. Derefter afgav person B også skud rettet mod hunden, som kort efter døde.

Pistoler fundet

De to pistoler, som person A og person B benyttede, blev i begyndelsen af juli fundet af dykkere i Odense Å ud for den flugtrute, som A og B benyttede.  Der er tale en henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol.  

– Det er vores klare opfattelse, at A og B vidste, hvem de gik efter. De trak pistolerne umiddelbart efter, de stod af scooteren og gik frem mod stedet, hvor den 31-årige mand fra Gruppe 2 stod, og så skød de mod ham. Derefter var det deres plan at flygte samme vej, de var kommet, men den plan holdt ikke, siger Carsten Dichmann.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp. 

Derfor flygtede A og B på scooteren i stedet ud på forsiden (østlige side) af Egeparken 150. Ifølge overvågningen var klokken da 23.49:07. Derfra fortsatte de mod syd via kørselsvejen på parkeringspladsen ud for højhuset ved nr. 154, 156 og 158.

Skud mod scooter dræbte tilfældig mand

Få sekunder efter – klokken 23.49:13 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer 2 kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte en uskyldig 31-årig mand, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmanden skudlinje. 

Politiets efterforskning har vist, at de dræbende skud blev afgivet med en 9 mm pistol. Som det ses på videoen, så er person P markant lavere end de to øvrige personer på videoen.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej mod øst med en politipatrulje lige i hælene. Scooteren kørte over 125 km/t, da den svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, hvor patruljebilen ikke kunne sætte efter den.

Efterforskningen har ikke desto mindre kunnet klarlægge den videre flugtrute langs Odense Å, til industrikvarteret på Teglværksvej, videre ad cykelstien fra Teglværksvej, ned under banelegemet, op til Nyborgvej, hvor scooteren fortsatte direkte over Nyborgvej til Avlskovvej og videre mod syd til Herluf Trolles Vej, hvor den igen fortsatte lige over i retning mod Ivar Huitfeldts Vej, hvorefter sporet stopper.

Efterlyser stadig hjælp

Selv om der nu er hul på sagen efterlyser politiet fortsat borgernes hjælp.

Politiet søger særligt efter oplysninger om de mænd, der løb gennem tunnellen under Egeparken 150 samt de to mænd på scooteren, der skød og sårede en 31-årig mand med relation til den ene at de stridende grupperinger.

Jesper Pedersen appellerer derfor endnu en gang til borgerne om at hjælpe politiet med videoer, billeder og oplysninger i sagen.

-Vi har forsat brug for al den hjælp, vi kan få, så vi kan få underbygget vores efterforskning så effektivt som overhovedet muligt. Det er vigtigt for mig at understrege, at borgerne både kan ringe på 114, sende os mail og kontakte kollegerne direkte på vores nærstation i Vollsmose. Jeg vil også pointere, at vi vil beskytte vidner og deres oplysninger med alle de værktøjer, vi har til vores rådighed, siger Jesper Pedersen.

Scooteren er en såkaldt maxiscooter, der blev stjålet i Seden den 21. maj 2020.

På det tidspunkt var den forsynet med en vindskærm, sidespejle, bagageboks og spansk nummerplade. Før flugten var disse dele blevet fjernet fra scooteren. Politiet vil gerne have informationer både om, hvor selve scooteren og de afmonterede dele fra scooteren befinder sig.

Hvis du har oplysninger til brug i sagen, kan du kontakte politiet på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu