ANNONCE

Ung mand dræbt af skud

8. april 2020 19:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En ung mand er onsdag blevet dræbt i en nedskydning.

En 22-årig mand er onsdag død. Han blev skudt af en endnu ukendt person tidligere på dagen. Skyderiet fandt sted på Åfløjen i Brønshøj/Husum, der den seneste tid har været hårdt plaget af både drab og andre brutale hændelser.

I en pressemeddelelse bekræfter politikredsen, at den ramte er død. Tidligere kunne den vagthavende ved Københavns Politi, Tommy Laursen ikke over Newsbreak.dk komme med yderligere oplysninger om personens tilstand eller identitet.

– Vedkommende er indlagt. Der er ikke noget nyt siden seneste tweet, sagde han klokken 16.10 til Newsbreak.dk.

Massiv efterforskning

Politiet blev underrettet om skudepisoden klokken 13.55 onsdag og rykkede efterfølgende ud i stort antal. Et stort område blev spærret af, og billeder fra stedet viser, at en parkeret bil af mærket Toyota har flere skudhuller i bagrude og i sideruder.

Onsdag aften fremgår det af pressemeddelelsen, at politiet fortsat er i området, hvor der nogle steder er spærret af, mens efterforskningen pågår.

– Der er ingen tvivl om, at det er gerningsstedet. Vi regner med at være der i lang tid endnu, sagde Laursen tidligere.

Afbrændt bil

Kort tid efter skyderiet i Husum/Brønshøj blev en bil fundet brændende et sted på et grønt område på Klausdalsbrovej i Herlev, viser billeder, som Newsbreak.dk har modtaget. Den slags har tidligere vist sig at være kutyme efter drab og andre uhyrligheder.

– Det er klart, når en bil bliver fundet i brand kort efter sådan noget her, så indgår det i vores efterforskning, siger Laursen. Det samme bekræftes i pressemeddelelsen, men det er stadig ikke bevist.

Københavns Politi opfordrer vidner, der har været i områderne ved Åfløjen og ved Klausdalsbrovej 308, og som har set eller hørt noget mistænkeligt i timerne op til eller umiddelbart efter skyderiet, til at kontakte politiet på telefonnummer 114.

Bandekriminalitet

Politiet har for nylig indført visitationszone i området (samt dele af Nørrebro og Frederiksberg) som følge af flere brutale episoder, som muligvis bunder i en konflikt mellem grupperinger. Politiets formodning om onsdagens drab er også tydelig.

– Vi formoder, at skyderiet er en del af en verserende konflikt, men efterforsker som altid bredt og udelukker ikke noget, siger fungerende politiinspektør Mads Helios i pressemeddelelsen.

At dømme ud fra billeder fra stedet, bærer skudepisoden også præg af nærmest at være en direkte henrettelse. I hvert fald er den tidligere nævnte personbil meget gennemhullet.

Flere drab i Husum

I slutningen af marts blev en mand påkørt i samme område. Han blev senere fundet død i en lejlighed.

Der var muligvis en forbindelse til en sag, som i forvejen efterforskes af Københavns Politi. Det drejer sig om en skudepisode nogle timer inden drabet – på Gadelandet i Husum.

Ved skudepisoden blev en 22-årig mand ramt af skud.

Den efterfølgende påkørsel af den 24-årige var angiveligt en hævnakt for skyderiet.

Visitationszone

Lørdag oprettede Københavns Politi visitationszone i området.

Baggrunden var flere skudepisoder, der i marts udspillede sig i hovedstadsområdet.

– Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger, sagde chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

– Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, og hvor en person er afgået ved døden efter at være blevet påkørt (læs ovenfor. red), fortsætter han.

19. marts blev der affyret skud to forskellige steder på Frederiksberg, og 27. marts blev der affyret skud i Husum nordvest for København.

Ingen personer blev ramt af skuddene på Frederiksberg. Men i Husum – ved Gadelandet – blev en 22-årig mand altså såret af skud.

Politiets visitationszoner strækker sig over følgende områder:

Frederiksberg: langs metrolinjen fra Fasanvej Station til Dalgas Boulevard. Herfra løber den langs Dalgas Boulevard til Peter Bangs Vej, langs Peter Bangs Vej til Nordre Fasanvej, og langs Nordre Fasanvej til Fasanvej Station.

Nørrebro: langs Jagtvej, Fensmarkgade, Guldbergsgade, Fælledvej, Sankt Hans Gade, Sortedam Dossering, Peblinge Dossering, Baggesensgade, Wesselsgade, Korsgade, Thorupsgade, Ewaldsgade, Åboulevarden og Ågade op til Jagtvej.

Husum: langs Åkandevej, Kildebrøndevej, Husumvej, Veksøvej, Stenløsevej, Islevhusvej, Marbjergvej, Mørkhøjvej og Vestvolden hen til Åkandevej.

Inden for visitationszonerne kan politiet tjekke borgere for eksempelvis ulovlig besiddelse af våben eller narkotika uden en konkret mistanke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu