Ung mand gik amok i DSB-tog: Nu sidder han på politigården

13. marts 2018 10:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Har fået god tid til at tænke over livet og ikke mindst sine handlinger.

En 22-årig mand sidder i disse timer og grubler forhåbentlig vældigt over sine handlinger og sit liv. I hvert fald er den unge mand blevet anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi meget tidligt tirsdag morgen i et DSB-tog.

Det fortæller Martin Bjerregaard fra politikredsen til Newsbreak.dk.

Ungersvenden fra Nyborg blev anholdt, fordi hans idé om at være en god togpassager ingenlunde stemmer overens med togpersonale eller øvrige passagerer. Således måtte politiet skride ind klokken 4.28 på Roskilde Station, da den unge mands frustrationer ikke længere forblev verbale.

Flyt dig

Flere gange under togrejsen måtte den rejsende fjerne sig, fortæller politiet. Først havde han sat sig på et sæde, der var reserveret til en anden rejsende, og derfor blev han bedt om at finde et andet sted at sidde.

– Så satte han sig på 1. klasse, og det havde han ikke billet til, så en DSB-ansat bad den unge mand om at flytte sig, siger Bjerregaard.

Tredje gang er som bekendt lykkens gang, men ikke hvis man er en voldsparat 22-årig mand. Den unge blev igen bedt om at flytte sig, hvorefter han igen satte sig på et reserveret sæde. For tredje gang måtte den 45-årige DSB-ansatte bede manden om at flytte sig.

Vold

Denne gang fik den unge mand dog nok af at blive kostet rundt med, og han reagerede ved at knytte en næve og slå den 45-årige tjenestemand flere gange i ansigtet, fortæller Martin Bjerregaard. Politiet blev tilkaldt Roskilde Station, og her blev den 22-årige fundet og anholdt.

– Han sidder her på Politigården i Roskilde og tænker over tingene, siger Bjerregaard.

Politiet oplyser i sin døgnrapport, at det forventer at løslade den 22-årige efter endt sagsbehandling, da der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Den unge mands fortid er blevet gennemgået for at finde skærpende omstændigheder.

Den 22-årige sigtes for vold mod tjenestemand, der har en strafferamme mellem bødestraf og otte års fængsel – i særlig grelle tilfælde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu