Ung mand kan sige farvel til kortet: Kørte 140 km/t gennem by

17. marts 2017 10:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Kørekortet kan han nok godt vinke farvel til.

Ung mand kan sige farvel til kortet: Kørte 140 km/t gennem by
Farvel til kørekortet, unge mand. Arkivfoto: Scanpix

Det gik fuldstændig vanvittig stærkt for en ung mand, der kørte gennem den jyske by Vejen torsdag formiddag. Det fortalte vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann til Newsbreak.dk torsdag.

Han havde kort forinden gjort opmærksom på den aparte kørsel via politikredsens Twitter-profil, hvor han kunne berette, at den unge mand ganske enkelt havde kørt imponerende 90 kilometer i timen for stærkt gennem byen.

I Vejen – i hvert fald der, hvor manden blev standset af politiet – må man som i de fleste andre byer ikke køre mere end 50 kilometer i timen, og så kan den regnekyndige sådan set hurtigt komme frem til, at den unge mand havde turet den med 140 kilometer i timen.

– Den unge mand er selv fra Vejen, og han blev torsdag formiddag standset i Vejen. Jeg ved ikke så meget, men han kører godt 140 kilometer i timen, hvor han må køre 50, sagde Ole Aamann.

Manden kan formodentlig se frem til, at han ikke længere – lovligt i hvert fald – må køre bil.  For, som Ole Aamann siger, så skal det ganske vist afgøres i retten, men når fartoverskridelsen er mere end 100 procent, så sker der nærmest per automatik en ubetinget frakendelse af førrerretten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu