ANNONCE

Ung mand likvideret i sin bil

9. april 2020 15:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Politiet arbejder ud fra en teori om, at den 22-årige mand, der onsdag blev skuddræbt, var offer for et planlagt mord.

Billederne fra gerningsstedet antydede det, og torsdag bekræftet Københavns Politi i en pressemeddelelse, at det også er deres teori, at en 22-årig mand var offer for en planlagt likvidering. Han blev skudt flere gange, mens han opholdt sig i sin bil nær sin bopæl i Husum, Brønshøj.

I pressemeddelelsen udsendt torsdag fremgår det, at politiets arbejder ud fra, at gerningsmændene havde forberedt drabet på bedst mulig måde og desuden ventede – måske i timevis – på at offeret skulle komme til Åfløjen, hvor han senere blev fundet skudt.

Som understøttelse af den teori er politiet opmærksom på, at gerningsmændene, der er på fri fod, muligvis også på forhånd havde udset sig det sted, de skulle parkere og vente på offeret. Politiet søger derfor informationer om især to specifikke bilers kørsel.

Fungerende politiinspektør Mads Helios oplyser torsdag til Newsbreak.dk, at der ikke er noget nyt i forhold til hverken teori, efterforskning eller efterlysning. Han siger, at politiet er i besiddelse af en ud af to formodede flugtbiler, mens den anden endnu ikke er fundet.

Brændte bil af

De foreløbige undersøgelser har vist, at gerningsmændene umiddelbart efter skyderiet, der fandt sted kort før klokken 14, forlod Åfløjen i en hvid Nissan Qashqai med registreringsnummer CN 53147 årgang 2019. Køretøjet er meldt stjålet fra en autoforhandler i Kastrup tirsdag den 7. april.

Bilen blev efter drabet kørt til Hillerødmotorvejen og videre af Klausdalsbrovej-afkørslen. Herfra kørte bilen til venstre og i et lille parkområde ved Klausdalsbrovej 308 i Herlev blev der sat ild til den. Gerningsmændene kørte videre fra stedet i en mørk bil.

Den brændende bil blev siden fundet – og ilden blev slukket af brandvæsenet, som Newsbreak.dk allerede onsdag kunne oplyse. Da bekræftede vagtchef Torben Laursen, at politiet havde en interesse for bilen.

– Det er klart, når en bil bliver fundet i brand kort efter sådan noget her, så indgår det i vores efterforskning, sagde Laursen onsdag.

Brutal nedskydning

Københavns Politi vurderer, at der var mindst tre gerningsmænd om selve drabet, og det kan ikke udelukkes, at flere har deltaget i planlægningen og flugten. Onsdag beskrev politiet drabet som et sandsynligt led i en igangværende konflikt mellem rivaliserende grupper.

Den 22-årige havde netop forladt en opgang, inden han satte sig ind i en Toyota parkeret på Åfløjen. Kort efter blev der affyret adskillige skud direkte mod bilen, der blev efterladt med skudhuller i bagruden og i flere andre ruder. Udvalget af våben er ukendt. Det vides heller ikke, om der er brugt mere end et.

På grund af omfanget og omstændighederne mener politiet, at gerningsmændene må have opholdt sig i området tidligere og frem mod drabet.

Politiet sæger derfor vidner, som har set noget i områderne omkring Åfløjen eller Klausdalsbrovej 308, eller som har set køretøjet efter tyveriet 7. april. Disse kan kontakte politiet på telefonnummer 114. Det samme gælder borgere, der er i besiddelse af videoovervågning fra de to områder, skriver Københavns Politi.

Reaktionen kom prompte

Det seneste drab har fået Københavns Politi til at reagere særdeles prompte, og derfor oprettes en ny visitationszone og en eksisterende udvides. Samtidig har Københavns Vestegns Politi fulgt trop og også oprettet en zone i sin politikreds.

Politiets klare overbevisning er, at der er tale om et drab med rødder i en eksisterende konflikt mellem grupperinger. Faktum er da også, at onsdagens drab er det seneste i en række brutale hændelser i Københavnsområdet.

I slutningen af marts blev en mand påkørt i samme område. Han blev senere fundet død i en lejlighed. Der var muligvis en forbindelse til en sag, som i forvejen efterforskes af Københavns Politi. Det drejer sig om en skudepisode nogle timer inden drabet – på Gadelandet i Husum.

Ved skudepisoden blev en 22-årig mand ramt af skud. Den efterfølgende påkørsel af den 24-årige var angiveligt en hævnakt for skyderiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu