Bror til 24-årig forsvundet mand kalder bådulykke for en “mystisk sag”

18. oktober 2017 18:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En 22-årig mand er mistænkt i forbindelse med branden på sejlbåden. I dag skete der nyt i den mystiske sag.

I sagen om en mystisk bådulykke i Roskilde Fjord lørdag 14. oktober er en 22-årig mand nu blevet fængslet. Det skriver TV2. 

Den 22-årige blev oprindeligt løsladt af en byretsdommer i Hillerød 15. oktober efter endt grundlovsforhør. Afgørelsen er siden blevet ændret, og det har politiet efterkommet.

– Han er blevet varetægtsfængslet, efter Østre Landsret har omgjort byrettens kendelse, siger efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi Henrik Gunst til TV2. Han tilføjer, at den 22-årige er tidligere kendt af politiet.

Hvor det tidligere forlød, at politiet havde opgivet at finde den 24-årige mand, der forsvandt i forbindelse med ulykken, er der også der sket en nyudvikling i sagen.

– Vi planlægger at genoptage eftersøgningen torsdag, siger Henrik Gunst til Ritzau. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik Gunst.

Fakta

Sagen om den mystiske bådulykke

14. oktober modtager Nordsjællands Politi anmeldelse om, at der befandt sig to personer i vandet i Roskilde Fjord-området ved Kronprins Frederiks Bro, der forbinder Frederikssund med Hornsherred.

De første oplysninger, politiet fik om sagen var, at en 22-årig og en 24-årig mand var sejlet ud sammen i den 22-åriges sejlbåd med motor. Den 22-årige mand reddede sig i land efter, at de to var hoppet i vandet. Han oplyste til politiet, at der var gået ild i båden. Den 22-årige blev sidenhen anholdt af politiet.

15. oktober blev den 22-årige mand fremstillet i grundlovsforhør,  sigtet for brandstiftelse og for at have udsat andres liv for fare. Manden blev også sigtet for at have sat ild til sin båd for at få udbetalt forsikringspenge. Ifølge mandens forsvarer var der tale om en ulykke.

Den 24-årige blev ikke fundet lørdag eller søndag, hvor der blev afviklet større eftersøgninger efter ham. Politiet indstillede eftersøgningen 15. oktober efter råd fra Forsvarets søredningstjeneste.

Faktisk har politiet, ifølge TV2, gentagne gange genoptaget eftersøgningen af den 24-årige mand, og mens politiet altså – igen – agter at lede efter den 24-årige, sidder broderen til den 24-årige mand og undrer sig.

– Det er en meget mystisk sag. Jeg kan ikke rigtigt finde rundt i det, siger Savab Khoshival til Frederikssund Lokalavisen.

De mystiske aspekter

Ifølge ham er der flere ting, der stikker ud i forbindelse med sagen.

– Det er mystisk, at han ikke havde taget sin mobil med sig ud i båden. Den lå i bilen hos ham der fik reddet sig i land, og er nu afleveret til politiet. Jeg synes også, det er meget mærkeligt, at han ville tage ud at sejle med den 22-årige, som han ikke hang specielt meget ud med. Jeg ved faktisk ikke, hvor længe de har kendt hinanden, men de var en del af en fælles vennekreds, siger Savab Khoshival til Frederikssund Lokalavisen.

Han undrer sig også over, at hans bror ikke fortalte ham, at han agtede at sejle en tur med den 22-årige.

– Jeg var til førstehjælp, fordi jeg er ved at tage kørekort, da jeg på vej hjem hører en masse sirener og helikoptere over vandet. Og det var først, da politiet kom hjem til vores familie ved 17.30-tiden, jeg blev klar over, at det var min bror, de ledte efter, siger Savab Khoshival til Frederikssund Lokalavisen.

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu