Ung mand sigtet for 30 tilfælde af grov forbrydelse

24. november 2018 19:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Manden blev anholdt torsdag.

Den unge mand er sigtet for en række tyverier fra Fakta-butikker. Video: Local Eyes.

En række indbrud i Fakta-butikker den seneste tid nærmer sig en opklaring. Newsbreak.dk omtalte sagen tidligere i november, da det kom frem, at den danske supermarkedskæde har været udsat for 17 indbrud og indbrudsforsøg indenfor den seneste tid.

Se mere video hos Local Eyes.

Bølgen af indbrud startede 5. november, og 22. november omtalte vi så sag nummer 17. Samme dag kunne betjente fra Nordsjællands Politi anholde en 23-årig mand fra Hillerød. Politiet skriver i en pressemeddelelse, at den unge mand sættes i forbindelse med hele 30 tilfælde af tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Det forlyder, at der ikke nødvendigvis er stjålet for særligt store beløb fra de forskellige Fakta-butikker, der har været udsat for indbrud den seneste tid.

– Men omkostningerne til reparationer er mange gange større for os. Nu er Nordsjællands Politi gået ind i sagen, og vi har netop overgivet gode overvågningsbilleder til politiet, sagde informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til Sn.dk, da de omtalte sagen. 

Alvorlig sag

Den unge mand er sigtet efter straffelovens § 286.

– Det er naturligvis en alvorlig sag, når der er tale om så mange forhold. En ting er, at gerningsmanden er sluppet af sted med et beløb i kontanter fra Safepay-maskinerne, men dertil kommer, at skaderne på butikkerne er meget omfattende, og vi er derfor meget tilfredse med, at vores efterforskning bar frugt og førte til anholdelsen, siger vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi Lau Lauritzen i pressemeddelelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu