Ung mand stukket ihjel på åben gade: Endnu en mand anholdt

20. januar 2017 11:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

27-årig stukket ihjel på åben gade i det vestlige Aarhus. Nu skal endnu en mand i grundlovsforhør.

Ung mand stukket ihjel på åben gade: Endnu en mand anholdt
En ung mand blev onsdag aften stukket ned med kniv på Ryhavevej i Aarhus V. Privatfoto
Del:

Østjyllands Politi har torsdag anholdt yderligere en person i sagen, hvor en 27-årig mand blev brutalt stukket ned på åben gade i det vestlige Aarhus onsdag aften. Det fremgår af politikredsens døgnrapport. En 20-årig mand er allerede fængslet i sagen og har været det siden torsdag.

Fredag skal en dommer tage stilling til, om politiet har tilstrækkeligt til at kæde den anholdte med sagen, der blev en drabssag.

Klokken cirka 19.30 onsdag modtog politiet melding om, at en mand var blevet stukket ned af to – da ukendte – gerningsmænd på Ryhavevej, der blandt andet huser det sociale boligområde Bispehaven.

I den forbindelse efterlyste politiet to personer, og nu stemmer tallene i hvert fald. For med anholdelsen af en 24-årig mand, som politiet sigter for medvirken til drab, er antallet nu oppe på det ønskede.

Efter knivstikkeriet, der skete på Ryhavevej tæt ved Hasle Torv, anholdt Østjyllands Politi natten til torsdag to mænd på henholdsvis 18 og 20 år. Den 18-årige blev ikke fremstillet i grundlovsforhør, hvor den 20-årige blev fængslet.

Den knivstukne døde på Aarhus Universitetshospital af sine kvæstelser onsdag aften, hvorfor sagen ændrede karakter fra drabsforsøg til drab.

Politiet oplyser fredag, at der ikke er yderligere oplysninger i sagen, da grundlovsforhøret formentlig vil foregå for lukkede døre.

– Jeg kan ikke fortælle præcis om den fængslede og offerets relationer, men jeg kan fortælle, at de begge er fra det kriminelle miljø i Aarhus. Og at vi kender dem begge i forvejen, sagde fungerende politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi, til Newsbreak.dk torsdag. Det er politiets formodning, at knivstikkeriet er en del af en verserende konflikt mellem rivaliserende grupper af unge mænd.

Konflikten har terroriseret flere områder i Aarhus over efteråret, og det formodes, at det hele begyndte i september med et maseslagsmål i Rosenhøj. Siden da har skyderier, knivstikkerier og vold fyldt i gaderne. To personer er omkommet i den tid.

Østjyllands Politi vil stadig gerne høre fra personer, der kan hjælpe med opklaringen og måske give svar på, hvad der gik forud for selve knivstikkeriet onsdag aften.

– Hvis man har set noget omkring Ryhavevej mellem 19 og 20, måske nogle mistænkelige personer eller biler, så hører vi gerne fra folk, sagde Lau Thygesen torsdag.

Den 27-åriges pårørende er underrettede.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu