ANNONCE

Ung poet stjal alles hjerter

21. januar 2021 21:47 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Amanda Gorman har væltet de sociale medier efter deltagelsen ved Joe Bidens præsidentindsættelse

Noget at det helt store underholdnings-skyts var kørt i stilling, da 78-årige Joe Biden onsdag den 20. januar blev indsat som ny præsident i USA. Lady Gaga sang nationalhymnen, Jenifer Lopes ‘This Land Is Your Land’ samt ‘America the Beautiful’ og Garth Brooks ‘Amazing Grace’.

Men det var den blot 22-årige digter Amanda Gorman, der stjal rampelyset og imponerede alt og alle med sit eget digt, ‘The Hill We Climb’, hun havde skrevet til lejligheden.

“Vi vil rejse denne sårede verden til en vidunderlig en. Der er altid lys, hvis vi bare er modige nok til at se det – hvis vi bare er modige nok til at være det,” lød det blandt andet i digtet.

Efterfølgende er interessen omkring Amada Gorman, der i øvrigt er den yngste digter til dato, der har været på scenen ved en præsidentindsættelse i USA, nærmes eksploderet. Ikke mindst på de sociale medier.

Da hun indtog podiet havde hun ifølge norske VG 36.000 følger på Twitter. En times tid senere var det tal steget til 300.000 og torsdag morgen til flere end én million!

Valgt af den nye ‘First Lady’

Det var ifølge flere amerikanske medier, blandt andet CNN, USA’s nye førstedame, Jill Biden, der havde peget på Amanda Gorman til at læse et digt op ved sin mands indsættelse i præsidentembedet. Mediet nævner også, at det ligeledes var hende, der havde rådet digteren til at klæde sig i gult til lejligheden.

Det er også kommet frem, at det var ingen andre end Oprah Winfrey, der er kæmpe fan, som havde klædt hende på med og foræret hende de markante guldsmykker, hun bar på scenen.

Den kendte TV-personlighed har også efterfølgende stolt været på Instagram med kæmpe ros til sit unge idol.

“Jeg har aldrig været mere stolt af se en ung kvinde rejse sig! Brava Brava, @amandascgorman!” skriver hun i sit opslag.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Oprah (@oprah)

Også den forhenværende førstedame og tidligere amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton var hurtig til at hylde den unge digter. Det skete blandet andet på Twitter, hvor hun har i omegnen af 30 millioner følgere.

Var @TheAmandaGorm’s digt ikke bare betagende? Hun har lovet at stille op til præsidentvalget i 2036 – og jeg kan ikke vente!” skriver Hillary Clinton.

Amanda Gorman er født og opvokset i Los Angeles, hvor hun er en kendt aktivist. I sit arbejde har hun først og fremmest fokus på emner som undertrykkelse, feminisme, race og marginalisering.

I 2015 udgav hun sin første digtsamling ‘The One for Whom Food Is Not Enough’ og er i øvrigt den første digter, der er blevet udnævnt til ‘National Youth Poet Laureate’.

Udtrykket Laureate kommer af græsk og kan oversættes til fremtrædende. Benævnelsen benyttes også i forbindelse med blandt andet den litterære Nobel pris og Gandhi Peace Award.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu