Ung skiturist indlagt med meningitis

24. februar 2013 15:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ung skiturist indlagt med meningitis

Flere passagerer fra en bus, der tidligere på ugen kørte 78 danske skiturister hjem fra Frankrig, er kommet i behandling for at forebygge den livsfarlige hjernesygdom meningitis.

Det skyldes, at en af passagererne, en 18-årig kvinde, lørdag er blevet indlagt på et hospital i København med blodforgiftning af bakterien meningokok, der forårsager den smitsomme hjernehindebetændelse.

På sin hjemmeside meddeler Sundhedsstyrelsen, at man har taget stilling til forebyggende behandling til passagerer i bussen, hvor dette er påkrævet.

»Den forebyggende behandling bliver igangsat i løbet af søndagen på Gentofte Hospital. Lægevagten i Region Hovedstaden er orienteret lørdag aften,« skriver Sundhedsstyrelsen.

Symptomerne på meningitis er først og fremmest stivhed i ryg og nakke, men også uforklarlig høj feber, hovedpine, sløret bevidsthed, kvalme og opkastninger kan være indikationer på sygdommen. Hvis man oplever et eller flere af symptomerne, bør man straks kontakt vagtlægen eller sin praktiserende læge.

Meningokok-bakterier smitter ved kontakt mellem mennesker, men under én procent af bærerne udvikler sygdommen, som oftest viser sig efter tre-fire dage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu