ANNONCE

Unge advares: Det kan koste drømmeuddannelsen

9. december 2020 22:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet har nok at se til i særligt denne by.

Unge advares: Det kan koste drømmeuddannelsen
Politiet har nok at se til i Aabenraa for tiden. Genrefoto: Elo Christoffersen.

Nytårsaften nærmer sig, men det er som om, der er nogen, der har lidt svært ved at kende forskel på det, man godt må fyre af i Danmark, og det man så absolut ikke på.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man på det seneste har anholdt omkring 10 unge mænd, der alle er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. I samme forbindelse har politiet beslaglagt flere tusinde kanonslag, og politiet har samtidig modtaget adskillige anmeldelser om affyring af kanonslag i Aabenraa, samme område man har foretaget sigtelser og beslaglæggelser i.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at hændelserne er centreret omkring området ved Madevej/Multibanen i Midtbyen, og det har blandt andet ført til, at politiet har øget patruljeringen i Aabenraa i midtbyen.

Politiet møder lidt af hvert

Den målrettede indsats har ført til flere sigtelser for besiddelse og affyring af ulovligt fyrværkeri, såvel som en sigtelse for vold mod polititjenestemand, flere sigtelser for ordensbekendtgørelsen, for overtrædelse af det særlige forsamlingsforbud, der eksisterer for tiden og for overtrædelse af færdselsloven.

Det er altså lidt af hvert, politiet er stødt på i forbindelse med den målrettede indsats, og noget tyder på, at det primært er store børn og unge, fra både Aabenraa og andre byer i politikredsen, der står bag overtrædelserne.

Derfor opfordrer politiet forældre i politikredsen til at tage en snak med deres børn om, at politiet ikke ser med milde øjne på ulovligt fyrværkeri.

– Politiet ser alvorligt på situationen. Og vi opfordrer kraftigt alle forældre til, at de indskærper over for deres børn og unge, at ulovligt fyrværkeri dels er farligt, dels kan betyde en plet på straffeattesten, som kan koste drømmejobbet, siger Chr. Østergård, vicepolitiinspektør fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed, i pressemeddelelsen.

Todelt indsats

Ifølge Chr. Østergård er politiets indsats delt i to. På den ene side fortsætter man en øget synlig indsats. På den anden side samarbejder man også med blandt andet Aabenraa Kommune om at forebygge.

– De personer, der affyrer det ulovlige fyrværkeri, betragter uden tvivl bragene som banale drengestreger. Men de skal være klar over, at borgerne, der anmeldeler hændelserne, og myndighederne ikke opfatter bragene på samme milde måde. Fyrværkeri er farligt og kan være skyld i hærværk og i værste fald alvorlige kvæstelser. Og overtrædelse af fyrværkeriloven kan i yderste konsekvens betyde frihedsstraf, siger vicepolitiinspektøren i pressemeddelelsen.

I weekenden konstaterede politiet følgende overtrædelser i Aabenraa:

  • 4 personer er sigtet for besiddelse/afskydning af ulovligt fyrværkeri.
  • 22 personer er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen (ikke efterkomme politiets anvisninger om at forlade stedet/sikring af den offentlige orden, heraf har to været anholdt).
  • 1 person er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 119, vold mod polititjenestemand. Personen har været anholdt.
  • Alt i alt har politiet beslaglagt knapt 4.000 kanonslag.
  • 19 personer er sigtet for overtrædelse af COVID-forsamlingsforbuddet.
  • 10 personer er sigtet for en række overtrædelser af færdselsloven.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu