ANNONCE

Unge cyklister fravælger cykelhjelmen

6. februar 2012 07:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge cyklister fravælger cykelhjelmen
Billede mangler

En cykelhjelm ødelægger frisuren eller ser direkte dum ud.
Sådan tænker de fleste unge, som derfor dropper hjelmen, skriver 24 timer.
Kun hver tiende mellem 15-17 år spænder hjelmen, når de begiver sig ud i trafikken, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.
“Det handler i høj grad om forfængelighed. Når børn rammer teenagealderen, er det ikke længere smart at køre med cykelhjelm, og når de første i klassen begynder at smide hjelmen, så kan det være svært for de børn, der gerne vil beholde den på. De vil jo ikke skille sig ud,” siger Karina Petersen fra Rådet for Sikker Trafik til 24 timer.
Mange børn får ellers cykelhjelm på, når de er mindre, men når de bliver lidt ældre og selv kan vælge, vælger mange hjelmen fra, hvilket er dumt, for de unge står nemlig over for de farligste ti år af deres liv i trafikken.
I 2010 ramte hver femte cykelskade således en ung mellem 15 og 24 år, viser undersøgelsen.
“Vi kan se på statistikkerne, at antallet af ulykker stiger eksplosivt, når børnene rammer 13-14-årsalderen. Det er også her, skolerne holder op med at undervise i trafik, og her de begynder at bevæge sig rundt på egen hånd. Samtidig bliver de også mere modige i den alder og begynder at gå til fest med alkohol i blodet,” siger Karina Petersen.
Rådet for Sikker Trafik gennemfører nu en ny kampagne, som skal få de unges forældre til at overtale de unge til at spænde hjelmen.
Kilde: 24 timer

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu