ANNONCE

Unge danskere anholdt med 10 ulovlige hvalpe

27. februar 2019 07:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

I en dansk indregistreret bil fandt tysk politi hunde af racen amerikansk pitbull, der er forbudt i Danmark.

Tre danske teenagere på 18-19 år og en 22-årig hollænder blev mandag anholdt på den tyske motorvej, da politiet havde tjekket deres bil.

I bagagerummet på den dansk indregistrerede Renault fandt betjente ifølge det tyske medie Berliner Morgenpost ti hundehvalpe.

Der var tale om hunde af racen amerikansk pitbull – eller pitbullterrier – der er forbudt i både Tyskland og Danmark.

Berliner Morgenpost skriver, at de fire unge havde været i Polen. De var ikke i stand til at fremvise de nødvendige dokumenter på hundene. Det vil sige hverken transport- eller vaccinationspapirer.

Netop Polen er et af de lande, hvor danske myndigheder tidligere har konstateret ulovlig hundeimport fra.

Det har embedslæge Tina S. Nielsen fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold tidligere sagt til DR.

– Den ulovlige import af hunde til Danmark er et stort problem. Vi har set eksempler på hunde, der ulovligt er smuglet ind over grænsen i biler, salg af hvalpe fra rastepladser og hunde, der bliver solgt med falske papirer, lød det sidste år fra embedslægen.

Hunde oprindeligt brugt i kamp

Fødevarestyrelsen er primært bekymret for de sundhedsmæssige konsekvenser af den ulovlige import.

– Den tilsyneladende omfattende internationale handel med og indførsel af hunde til Danmark kan udgøre en risiko for indførsel af en række alvorlige og smitsomme sygdomme, hedder det i en rapport fra styrelsen.

De ti pitbullhvalpe er nu blevet overdraget til et dyrehjem i Frankfurt.

Samtidig er tysk politi i gang med at undersøge, hvorvidt de tre danskere og hollænderen, der førte bilen, skal retsforfølges.

Amerikanske pitbullterriere blev fremavlet i løbet af 1800-tallet gennem krydsninger af terriere og bulldogs. Målet var at opnå en hunderace, der kombinerede terrierens smidighed og fart med bulldoggens styrke.

Hundene blev oprindeligt brugt i kampe med tyre og bjørne til underholdning, men senere også til såkaldte hundekampe.

Fakta

Hundeloven - den vigtige ændring

Det, Folketinget vedtog i 2010, som med et skabte 13 forbudte hunderacer i Danmark, kan læses som uddrag af hundeloven her:

Lov nr. 717 af 25. juni 2010 (Forbud mod besiddelse m.v. af visse hunde, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midlertidig frakendelse af retten til at have med dyr at gøre m.v.) indeholder følgende ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelse:

§ 3

Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. juli 2010.5)

Stk. 2. Ved lovens ikrafttræden ophæves bekendtgørelse nr. 748 af 14. november 1991 om forbud mod hold af særligt farlige hunde.

Stk. 3. Bestemmelsen i § 1, stk. 1, 1. pkt., i lov om hunde som affattet ved denne lovs § 1, nr. 1, omfatter hunde, der er født efter lovens ikrafttræden.

Stk. 4. Personer, som den 17. marts 2010 besidder hunde omfattet af § 1 a, stk. 1, nr. 3-13, i lov om hunde som affattet ved denne lovs § 1, nr. 3, eller krydsninger, hvori de nævnte hunde indgår, kan fortsat besidde disse. Sådanne hunde må dog ikke overdrages. På gader, veje, stier, pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, skal hundene føres i bånd og være forsynet med forsvarlig, lukket mundkurv. Kravet om, at hundene skal føres i bånd, gælder ikke i skove, hvor ejeren har givet tilladelse til, at hunde kan færdes uden bånd. Båndet skal være en fast line med en maksimal længde på 2 m.

Stk. 5. Med bøde straffes den, der overtræder stk. 4.6)

Stk. 6. Personer, der den 17. marts 2010 har etableret selvstændig virksomhed med opdræt af hunde omfattet af § 1 a, stk. 1, nr. 3-13, i lov om hunde som affattet ved denne lovs § 1, nr. 3, eller krydsninger, hvori de nævnte hunde indgår, kan fortsætte denne virksomhed indtil den 30. juni 2015.

Kilde: Retsinfo.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu