Unge gider ikke bruge hænderne

28. juni 2012 12:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge gider ikke bruge hænderne
Billede mangler

Når Folkeskolen er overstået og de unge skal vælge deres fremtidige uddannelsesforløb, så er der flere der vælger bøgerne end tommestokken og rundsaven.
Nye tal fra Undervisningsministeriet, viser, at det i dag kun er hver femte, der søger ind på en erhvervsuddannelse. For ti år siden var det hver tredje. Det skriver Ugebrevet A4.
Og det bekymrer børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), at lysten til at få et svendebrev er på retur.
– Det er blevet lidt en myte, at vi er på vej ind i et videnssamfund, der kun har brug for universitetsuddannede. Sådan er det ikke. Vi er et videns- og produktionsland, og alle fremskrivninger viser, at vi får rigtig meget brug for håndværkere og andre faglærte i fremtiden, siger ministeren.
Hun tilføjer dog, at der er flere der søger erhvervsuddannelserne efter et par år i job eller efter gymnasiet.
Forsker i den uafhængige uddannelsestænketank DEA Bjarne Lundager, kalder det en ‘brændende platform’, at færre vælger håndværksfagene.
– Forudsætningen for at vi kan opretholde velstand i Danmark er, at vi ikke alene er et videnssamfund, men også har en produktion. Erhvervsuddannelsernes betydning for dansk byggeri, håndværk, industri og servicevirksomheder er fortabt til fordel for, at vi groft sagt alle sammen skal have en universitetsuddannelse, siger han.
Også direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen, er ked af udviklingen, som han kalder en katastrofe.
71,6 procent af de unge der forlader folkeskolen i denne uge, starter på gymnasiet efter sommerferien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu