Unge mangler viden om deres økonomi

19. marts 2012 08:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge mangler viden om deres økonomi
Billede mangler

De yngste lønmodtagere og skattebetalere mangler helt grundlæggende viden om deres private økonomi, det viser ny undersøgelse.
 
Skattefradrag, budgetplanlægning og forbrugslån – de yngste danskere mangler basal viden om deres privatøkonomi. Det viser en survey-undersøgelse, som YouGov har foretaget for 24timer.
 
Ifølge undersøgelsen er hver anden af de 18-29-årige i tvivl om, hvordan selvangivelsen udfyldes, og knap 25 procent dropper det helt, fordi de ikke har sat sig ind i reglerne.
 
Den manglende viden kan i værste fald placere de unge i en gældsfælde.
“Når man mangler basal viden om privatøkonomi, kan man nemt komme til at snyde sig selv for mange penge. Hvis økonomien halter i forvejen, og man er nødt til at gå ud og låne til forbrug for at få det til at hænge sammen, så sidder nan pludselig i en situation, hvor man ikke kan betale sine renter og afdrag,” siger Gustav Juul fra tv-programmet ‘Luksusfælden’ til 24timer.
 
43 procent af den yngste gruppe i undersøgelsen har ikke overblik over deres skattefradrag.
Og det kan få konsekvenser for, hvor mange penge man har mellem hænderne.
 
“Sidste år fik mange tusinde studerende et skattesmæk, fordi de ikke havde været opmærksomme på, at deres personfradrag var blevet brugt både til erhvervsarbejde og SU. Det er et eksempel på, at manglende interesse og viden kan komme til at koste en dummebøde,” siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea, til 24timer.
 
Både eksperter og politikere vil have økonomi på skoleskemaet for at komme den store uvidenhed til livs.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu