ANNONCE

Unge rygere hopper oftere på svampe og hash

1. december 2011 12:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge rygere hopper oftere på svampe og hash
Billede mangler

Et sug i cigaretten er første skridt i retning af hash og hårdere stoffer.
Det viser ny forskning fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet. Her har man spurgt mere end 12.000 danske unge mellem 16-20 år.
Andelen af unge, der har prøvet hash, er tre til fire gange større blandt rygere i forhold til ikke-rygere. Samtidig er andelen, der har prøvet hårde stoffer helt op til seks gange større blandt rygerne.
“Der er en fantastisk stor forskel på rygere og ikke-rygere, når det kommer til at prøve hash og hårdere stoffer. Det er virkelig en markant forskel, som overrasker mig en smule,” siger forskningsleder Knud Juel til Newspaq.
Han ser cigaretterne som første led i stoffernes fødekæde. En tidlig indsats for at få unge til at kvitte smøgerne vil derfor få en række sidegevinster.
“Man kunne godt antage ud fra tallene, at man ved at få flere til at droppe rygning, at man så også vil få en sidegevinst ved at færre prøvede hash og hårdere stoffer,” siger forskningslederen.
Ifølge undersøgelsen har drengene oftere end pigerne prøvet hash og hårdere stoffer som kokain, amfetamin, ecstasy, heroin, LSD og svampe. Både når det gælder rygerne og ikke-rygerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu