Unge socialdemokrater detroniserer SFU

4. februar 2013 16:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Unge socialdemokrater detroniserer SFU
Billede mangler

Med 2.520 medlemmer er Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) atter landets største ungdomsparti, skriver Altinget.dk på baggrund af de seneste tal, som ungdomspartierne selv har oplyst til Dansk Ungdoms Fællesråd i forbindelse med ansøgninger om økonomisk støtte.

 

Inden for det seneste år er medlemstallet vokset med lidt over 400, og dermed detroniseres SFs ungdomsorganisation, SFU, som har været landets største ungdomsparti siden 2007. Senest DSU kunne kalde sig det største ungdomsparti, var i 2004, da man havde 1.938 medlemmer.

Formanden for moderpartiet, Socialdemokraterne, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), skriver mandag på sin Facebook-profil, at »en lykønskning vist er på sin plads.«

Medlemsfremgangen i DSU har fundet sted samtidig med, at Socialdemokraterne har oplevet svigtende opbakning.

– Selvfølgelig ville mange ting være nemmere, hvis S stod til 35 procent i meningsmålingerne. Men omvendt giver den nuværende udvikling os ekstra blod på tanden i forhold til at fortælle især unge mennesker om, hvorfor det er altafgørende, at det er en socialdemokratisk regering, som leder os gennem krisen, siger DSUs forbundsformand Camilla Brejner Schwalbe til Altinget.dk.

På en tredjeplads finder man det største borgerlige ungdomsparti, Venstres Ungdom, der har 2.177 medlemmer. De unge liberale har også oplevet en stigning i antal medlemmer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu