Unge søger universiteter i provinsen

6. juli 2012 16:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge søger universiteter i provinsen
Billede mangler

De unge strømmer til provins-universiteterne, hvor både Syddansk Universitet og Aalborg Universitet melder om markant ansøgerfremgang.
Aalborg Universitet oplever for fjerde år i træk, at rekordmange vil studere på universitetets adresser i Aalborg, Esbjerg og København.
Hele 18 procent flere har søgt ind på universitet, så der nu er mere end 11.800, der er klar til at tage en uddannelse på den nordjysk baserede uddannelsesinstitution.
15 procent flere end sidste år har samtidig universitetet som førsteprioritet, så det tal nu hedder 4445.
– Jeg har ikke en entydig forklaring på de senere års store fremgange, siger prorektor Inger Askehave.
– Men det er klart, at mange unge og ikke mindst deres forældre vurderer, at når, der er stor arbejdsløshed, er det bedste, man kan gøre at uddanne sig, så man står bedst muligt rustet i konkurrencen om jobbene, siger hun.
Syddansk Universitet har modtaget 15.000 ansøgninger, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til sidste år. 11 procent flere har universitetet som førsteprioritet, hvilket svarer til, at 5384 helst vil læse en uddannelse på SDU.
– Det er dejligt med fremgang, og det er ikke mindst godt at se, at de unge har taget bestik af beskæftigelsessituationen og vælger ansvarligt i forhold til deres fremtid, siger rektor Jens Oddershede.
– Vi oplever især stor interesse for vores ingeniøruddannelser, som går 32 procent frem i år, og vi kan se, at der også er større søgning til de it-relaterede uddannelser, siger han.
Der er næsten fremgang på alle fag på alle hovedområder på Aalborg Universitet. Samfundsvidenskab oplever 24 procents fremgang og ingeniør- og naturvidenskab har 19 procent flere ansøgere.
Dansk, kemi og informationsteknologi har dog tilbagegang på samme uddannelsesinstitution.
Fristen for at søge en uddannelse udløb torsdag 5. juli.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu