ANNONCE

Unge spiller russisk roulette med coronavirus

3. juli 2020 16:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Nyheden spreder frustration politisk.

Unge spiller russisk roulette med coronavirus
Mens antallet af smittede med coronavirus covid-19 stiger i USA, har en gruppe af landets unge angiveligt gjort smitte til et spil. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Scanpix.

Mens USA kæmper en fortsat kamp mod coronavirus covid-19, er unge mennesker i staten Alabama angiveligt begyndt at bruge virussen som en del af et foruroligende spil.

CNN skriver, at de lokale myndigheder byen Tuscaloosa, der ligger i Alabama, har opdaget, at unge mennesker i Alabama holder fester, hvor personer, der er smittet med covid-19 møder op og fester med raske. Den første person, der bliver smittet med coronavirus covid-19 til festen, får en pengepræmie, skriver CNN.

CNN har talt med Sonya McKisntry, medlem af byrådet i Tuscaloosa, og hun fortæller, at de smittede bliver opfordret til at dukke op til festerne, så flere kan blive smittede.

– Vi troede først, at det var rygter. Vi undersøgte sagen, og vi fik det bekræftet, både af læger og af staten, siger Sonya McKisntry til CNN.

Triste rekorder

Historien kommer samtidig med, at USA sætter triste rekorder, hvad coronavirus covid-19 angår.

Ifølge Reuters satte landet rekord for antallet af smittede på ét døgn med 54.879 tilfælde, en rekord der blev sat bare dagen før den 4. juli, hvor man i USA har tradition for at fejre landets uafhængighedsdag, og hvor befolkningen normalt stimler sammen i højt antal.

Ritzau skriver, at godt 130.000 coronasmittede mennesker er døde i USA, siden sygdommen blev registreret i landet første gang, og de seneste tal peger på, at sygdommen langt fra er et overstået kapitel i landet.

Det handler ikke om politik

CNN skriver, at Randy Smith, leder af brandvæsnet i Tuscaloosa, har advaret om festerne på et møde med det lokale byråd. Der bliver angiveligt solgt biletter til festerne, og det er pengene fra billetsalget, der går til den første person, der beviseligt er blevet smittet med coronavirus covid-19 efterfølgende.

– Det gør mig rasende. Du risikerer at blive smitte dine forældre og bedsteforældre, siger Sonya McKisntry til CNN.

Byen forsøger nu at få sat en stopper for de særlige fester, samtidig med at man er ved at indføre maskepåbud for indbyggerne.

– Det handler ikke om politik. Det handler om sundhed. Folk dør, og der er ingen kur. Vi er nødt til at gøre, hvad vi kan for at redde så mange, som vi kan, siger Sonya McKisntry til CNN.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu