ANNONCE

Unge strømmer ind i fagforeninger

10. september 2012 09:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge strømmer ind i fagforeninger
Billede mangler

Den økonomiske krise får mange unge under uddannelse til at søge tryghed i fagforeningerne.
 
Flere studerende, lærlinge og elever har fundet hul i budgettet til et fagforeningskontingent i løbet af det seneste år. Det skriver metroXpress.
Især på de akademiske uddannelser er stigningen stor. Det viser tal for medlemmer under uddannelse, som metroXpress har indhentet fra otte fagforeninger. Alle – undtagen én – melder om en stigning.
Det betyder, at det er alle fra magistre og sygeplejersker til økonomer, kontorelever og arkitekter under uddannelse, der i højere grad melder sig ind i et fagligt fællesskab.
I DM – Dansk Magisterforening – er antallet af studentermedlemmer steget med 34 procent i løbet af det seneste år, og konsulent Susanne Nilherd Halle forklarer udviklingen med mere synlighed og gode tilbud i en krisetid.
– Vi er blevet mere synlige ved studiestart på universiteterne, og det har skabt en større opmærksomhed om vores tilbud, siger hun til metroXpress.
– Nogle er mest interesserede i vores rabatter på forsikringer og fitnessabonnementer, men i løbet af studiet er det rådgivning om kontrakt- og lønvilkår og hjælp til cv og ansøgninger, som fokus retter sig mod, forklarer hun.
Samme melding kommer fra formanden for Djøf Studerende, Theis Simonsen, hvor stigningen er på otte procent.
– Selvfølgelig trækker de kontante fordele. Men den faglige interesse og muligheden for at få seriøs rådgivning og netværk betyder også mere nu, fordi det er nødvendigt at søge nye veje for at få det første job. Krisen har betydet meget, siger Theis Simonsen.
Han tilføjer, at stigningen i antallet af studentermedlemmer er altafgørende.
– Det er det vigtigste overhovedet for enhver fagforening at forstå unge og levere ydelser, de har lyst til at bruge. Ellers er der ikke noget at leve af om 20 år.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu