Unge strømmer til DSU efter Utøya og valget

26. maj 2012 08:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Unge strømmer til DSU efter Utøya og valget
Billede mangler

Siden massakren på unge socialdemokrater på Utøya sidste sommer og folketingsvalget, der gav Socialdemokraterne regeringsmagten tilbage efter 10 år, er medlemmerne strømmet til Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.
Medlemstilgangen har været på hele 30 procent fra 2011 til 2012.
Da Anders Behring Breivik i juli 2011 skød og dræbte 69 nordmænd på en socialdemokratisk ungdomslejr på øen Utøya, meldte næsten 200 nye, danske medlemmer sig under de røde faner i tiden efter.
– Jeg tror, at det var et udtryk for, at mange unge mennesker fik øjnene op for, at man kan kæmpe for noget, der er større end én selv, siger Peter Hummelgaard Thomsen.
At socialdemokraterne finder sammen i modgang er ifølge lektor i historie på Aarhus Universitet Niels Wium Olesen set før i historien.
– Der er eksempler helt tilbage fra 1930’erne på, at politiske spændinger fra nazismen fik flere socialdemokrater og DSU’ere til at bekende kulør, siger han.
Fra 2008 og frem har medlemstallet i DSU været stabilt omkring 2000 personer. Men i 2012 er tallet steget til 2694 medlemmer i ungdomsorganisationen.
Forbundsformand Peter Hummelgaard Thomsen har flere bud på, hvad der genererer flere medlemmer.
– DSU har fået en del nye medlemmer under valgkampen, og vi oplever, at det har tiltrukket mange, at DSU er til stede i den offentlige debat og ikke tøver med at have en anden mening end vores moderparti, siger han til Ritzau.
Valgperioder har op gennem historien skabt større politisk engagement for alle politiske partier, fortæller Niels Wium Olesen.
– Valgperioder har altid mobiliseret folk politisk i højere grad, siger han.
Men Peter Hummelgaard Thomsen mener også, at foreningens politik er vigtig for at tiltrække nye medlemmer.
– Socialdemokratiets meningsmålinger går op og ned, men vi kan mærke, at de unge ikke bliver mindre socialdemokratiske af, at regeringen er i modvind, siger han.
DSU holder i pinsen kongres i Horsens, hvor man blandt andet skal vælge en ny formand. Kongressen får også besøg af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu