Unges kontanthjælp halveres

25. februar 2013 03:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Unges kontanthjælp halveres
Billede mangler

Unge kontanthjælpsmodtagere kan se frem til at skulle spænde bæltet ind, når regeringen mandag fremlægger en ny kontanthjælpsreform, skriver Politiken.

 

Unge under 30 år, som er på kontanthjælp, men uddannelsesparate bliver pålagt at tage en uddannelse. De vil i stedet for deres hidtidige indtægt fremover modtage en uddannelsesydelse, der svarer til SU.

De 25-29-årige rammes særlig hårdt, når deres nuværende kontanthjælp på 10.500 kroner bliver sat ned til godt 5.700 kroner.

18-25-årige modtagere af den såkaldte ungeydelse får en mindre nedgang i indtægten, men vil i højere grad end tidligere få hjælp til at tage en uddannelse som et led i regeringens ambition, om at unge ledige skal i uddannelse eller job.

Ifølge Politikens oplysninger skal kontanthjælpsreformen give omkring en milliard kroner, som skal bruges til at finansiere en kommende konkurrenceevnepakke, der blandt andet indeholder en sænkning af selskabsskatten.

Kontanthjælpsordfører Sanne Rubinke (SF) finder besparelserne rimelige.

»Vi finder det naturligt, at hvis man er ung og i stand til at tage en uddannelse – så er det okay, at man forsørges på SU-niveau«, siger hun til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu