Universiteter skal tvinges til bedre kvalitet

5. marts 2012 10:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Universiteter skal tvinges til bedre kvalitet
Billede mangler

Landets videregående uddannelser har ikke nok fokus på kvaliteten af deres undervisning.
Og sådan har det været i de seneste ti år, mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R), som derfor nu svinger med pisken.
“Det er nu igen tid til at tvinge universiteterne til at fokusere på, at undervisningen er deres primære opgave. Derfor har jeg også i de udviklingskontrakter, der er fastsat for de næste tre år, gjort det til et pligtigt mål at hæve kvaliteten,” siger Morten Østergaard til Newspaq.
En undersøgelse fra Berlingske viser, at over 43 procent af 3.400 adspurgte forskere og undervisere mener, at det faglige niveau blandt kandidater er faldet de seneste ti år.
Ifølge eksperter kan det hænge sammen med, at der i dag er færre undervisningstimer på uddannelserne.
“Vi kan jo se, at der er stor forskel på hvor mange timer, de studerende får, også på ens studier under ens økonomiske vilkår, og derfor handler meget altså, hvordan universiteterne tilrettelægger deres undervisning,” lyder der fra ministeren.
Derfor har han ingen planer om at åbne statens pengepung og sende flere midler målrettet en højere kvalitet af fremtidens kandidater.
“Det betyder ikke, at jeg udelukker, at vi kommer til at investere i uddannelsens kvalitet på sigt. Jeg vil bare sige, at der er rum for forbedringer inden for de nuværende budgetter,” understreger Morten Østergaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu