Universiteter vil ikke trues på levebrødet

19. februar 2013 19:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Universiteter vil ikke trues på levebrødet
Billede mangler

Universiteterne skal forpligtes til at nedbringe den gennemsnitlige studietid med 3,7 måneder inden 2020. Hvis det ikke lykkes, vil regeringen ifølge sit udspil til en ny SU-reform beskære deres bevillinger.

 

»En økonomisk tilskyndelse« kalder regeringen det, men sådan tolker formanden for Rektorkollegiet, Jens Oddershede, det ikke.

»Det er en økonomisk strafaktion over for universiteterne, hvis de studerende ikke bliver færdige hurtigt nok,« siger Jens Oddershede, der stiller sig uforstående over for, hvorfor universiteterne skal trues på levebrødet, når det er de studerende selv, som bestemmer, hvornår de vil være færdige.

Han påpeger, at universiteterne allerede har reduceret studietiden med et halvt år i løbet af de sidste ti år, og han understreger, at det ikke vil hjælpe at piske universiteterne til at gøre mere, end hvad der er muligt.

»Jeg synes, det vidner om manglende tillid til den måde, vi arbejder på,« siger Jens Oddershede, der er rektor for Syddansk Universitet.

Ifølge hans mening følger universiteterne allerede de studerende tæt for at hjælpe dem gennem studierne. Der er indsat flere tutorer og vejledere, og på de fleste universiteter er der en garanti på 12 undervisningstimer om ugen.

Selv om Odders ikke forstår SU-reformens punkt om mindre bevilling til universiteterne, støtter han helt overordnet regeringens udspil, der også indebærer stramninger i SU-reglerne over for de studerende. Han synes, det er positivt at bruge SU-systemet til at motivere de studerende til at komme hurtigere gennem studierne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu