Universitetsbygninger evakueret efter trusselsbrev

4. marts 2013 10:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Universitetsbygninger evakueret efter trusselsbrev
Billede mangler

Aarhus Universitet måtte mandag morgen evakuere en række bygninger på Tåsingegade efter en bombetrussel. Det skriver Århus Stiftstidende.

 

»Vi modtog anmeldelsen klokken 07.41 og rykkede umiddelbart herefter ud for at afspærre området og gennemgå bygningerne«, fortæller politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, til Århus Stiftstidende.

Han oplyser, at truslen er afgivet via et håndskrevet brev på dansk, som personalet i bygning 1442 fandt i en kortlæser ved indgangen mandag morgen.

Bygningen huser overvejende administrativt personale for universitetsafdelingerne Arts og School of Business and Social Sciences.

Århus Universitet meddelte i første omgang selv via Twitter, at brevet indeholdt en bombetrussel. Det viste sig senere ikke at holde stik, idet ordet »bombe« ikke var nævnt i brevet.

»Vi ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad brevet konkret indeholder af trusler. Vi skal jo også have noget at snakke med en eventuel sigtet om«, siger Mogens Brøndum.

De seneste måneder har Aarhus Universitet været plaget af adskillige bombetrusler.

To gange er det blandt andet gået ud over bygningerne på Fuglsangs Allé, hvor den tidligere handelshøjskole har til huse. Hver gang har der dog været tale om falsk alarm.

»Jeg kan bekræfte, at en del administrativt personale denne gang er blevet evakueret på Tåsingevej«, siger pressechef på Aarhus Universitet, Anders Correll til Århus Stiftstidende.

»Jeg ved ikke, hvor mange personer, der drejer sig om, men truslen er indgået på så tidligt et tidspunkt, at mange slet ikke var mødt ind i de berørte bygninger«, fortæller Anders Correll.

Bygningerne 1440, 1441, 1442, 1443, 1444 og 1447 er afspærret. Bygningerne 1445 og 1448 er delvist afspærret.

Alle medarbejdere og studerende i bygningerne er evakueret, og universitetet forventer, at bygningerne vil være lukket resten af dagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu